Home » Recensies: Boeken » Recensie: a year in Provence

Recensie: a year in Provence

44259

Auteur: Peter Mayle
Titel: A year in Provence
Genre: Reisverhaal, non-fictie, biografie
Taal: Engels
Jaar: 1989
ISBN: 9780140296037
Aantal pagina’s: 210
Gelezen: Juli 2021
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Peter Mayle and his wife did what most of us only imagine doing when they made their long-cherished dream of a life abroad a reality: throwing caution to the wind, they bought a glorious two hundred year-old farmhouse in the Lubéron Valley and began a new life.

In a year that begins with a marathon lunch and continues with a host of gastronomic delights, they also survive the unexpected and often hilarious curiosities of rural life. From mastering the local accent and enduring invasion by bumbling builders, to discovering the finer points of boules and goat-racing, all the earthy pleasures of Provençal life are conjured up in this enchanting portrait.

Recensie:
Als je boeken gaat zoeken die zich afspelen in de Provence, dan kom je dit boek redelijk snel tegen. Ik kende hem ook al. Ik kocht vroeger stapels en stapels boeken bij de kringloopwinkel, boeken waarvan ik vond dat ik ze moest lezen of boeken die vaag interessant klonken, en vervolgens jarenlang ongelezen in de kast bleven staan tot ik ze in een opruimbui weer terug bracht naar de kringloop. Zo ook dit boek. Ik heb de Nederlandse editie ooit eens gekocht, ik weet het zeker, maar ik heb hem niet meer. Ik heb best lang zitten twijfelen of ik hem opnieuw zou kopen. Ik kon hem toch niet twee keer kopen en niet lezen?

Uiteindelijk heb ik besloten hem wel te kopen en dan ook direct te gaan lezen. En het bleek echt een leuk boek!

Zo’n 40 jaar geleden verhuisden Peter Mayle en zijn vrouw van Engeland naar de Provence en in hun eerste jaar daar, schreef Mayle deze biografie met al zijn ervaringen. Het eten, de cultuur, de locale mensen, de taal, alles komt aan bod.

Het is goed geschreven, en vervoert je direct naar de regio. Het boek is grappig en interessant en leert je veel over de Provence. Zonde dat ik hem zo lang niet heb gelezen! Ik kan hem echt aanraden. Als je interesse hebt in de Provence of als je fan bent van reisverhalen van expats.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s