Home » Recensies: Boeken » Recensie: Het honeymoon handboek

Recensie: Het honeymoon handboek

30299610. sx318

Auteur: Sarah Baxter
Titel: Het Honeymoon handboek
Genre: Non-fictie, reisboeken
Taal: Nederlands
Jaar: 2017
ISBN: 9789401440677
Aantal pagina’s: 168
Gelezen: April 2021
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Op huwelijksreis met Lonely Planet Boordevol praktische tips over hoe je de ideale hotels selecteert, een realistisch budget opstelt, een huwelijksfeest in het buitenland organiseert, enz. Dankzij de honeymoonkalender vind je de ideale reisperiode voor elke bestemming. Meer dan 20 Lonely Planet reisprogramma’s van wereldklasse, speciaal samengesteld voor wie net in het huwelijksbootje is gestapt.

Recensie:
Als je jezelf verlooft, is er ineens een hele hoop dat je moet gaan regelen. Wanneer is de bruiloft, waar, welke jurk, welk pak, welke taart, wat voor muziek, band of dj, en ga zo maar door. Maar voor reisliefhebbers zoals ik en mijn vriend, komt daar nog een heleboel geregel bij, namelijk: de huwelijksreis.

Vrienden van me trouwen in december en zij zijn ook dol op reizen, maar zij hebben het heel slim aangepakt. Een volledig verzorgde reis naar Lapland als huwelijksreis (mogelijk geïnspireerd door yours truly) waarbij ze verder niets zelf hoeven te regelen. Heerlijk! Maar ik zou mezelf niet zijn als ik niet ook super enthousiast werd van het vooruitzicht om een huwelijksreis te plannen!

Mijn vriend en ik waren het er beiden over eens dat we iets bijzonders moesten doen. Een reis die we niet zomaar zouden kunnen doen, maar een bijzondere bestemming, iets waar je niet zo snel komt. En tegelijkertijd wilden we niet iets super cliché. Huwelijksreis naar Bali, anyone? Pass! Dat doen al te veel mensen. Maar ja, waar moet je dan beginnen?

Daar kwam dit boekje enorm bij van pas. Het daadwerkelijke geregel en geplan moet allemaal nog komen, maar stap één is natuurlijk een bestemming. En daar heeft Het Honeymoon Handboek ons echt mee geholpen.

Het boekje staat vol met toffe bestemmingen, ook die super cliché waren, maar ook originele dingen waar we nog niet aan gedacht hadden. Veel lijstjes (goedkoopste honeymoons, meest luxe honeymoons), dingen om over na te denken of vooraf te bespreken en vervolgens een lijst van locaties, mét praktische tips, niet te missen activiteiten, wanneer je het beste kunt gaan en hoe lgbtq+ friendly de bestemming is. Dit laatste is echt goud waard, denk ik, want ook als same sex couple wil je natuurlijk kunnen genieten van je huwelijksreis.

Ik vond dit boek echt heel handig. Zeker een aanrader!

Advertentie

2 thoughts on “Recensie: Het honeymoon handboek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s