Home » Recensies: Boeken » Recensie: Echo

Recensie: Echo

42422398. sy475

Auteur: Thomas Olde Heuvelt
Titel: Echo
Genre: Horror
Taal: Nederlands
Jaar: 2019
ISBN: 9789024567942
Aantal pagina’s: 616
Gelezen: April 2021
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Echo van Thomas Olde Heuvelt, auteur van het wereldwijd succesvolle HEX, is een huiveringwekkende thriller over obsessie, bezetenheid en de onverwoestbare kracht van de natuur.

Nick Grevers en zijn klimmaatje Augustin worden aangetrokken door de Maudit, een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen. Documentatie over de berg is schaars, het is er ongewoon stil, en als ze de vallei betreden bekruipt ze het onheilspellende gevoel dat ze niet alleen zijn.
Niet veel later is Augustin dood en ontwaakt Nick uit een coma. Hij is verminkt en heeft zijn gezicht in het verband. Een moeizame revalidatie wacht, maar algauw beseft Nick dat het niet alleen het trauma van het ongeluk is dat hem achtervolgt. Er is iets in hem gewekt…

Thomas Olde Heuvelt overtreft zichzelf met Echo. Een verpletterend boek waar je vanaf de gruwelijk spannende openingsscène diep in verdwijnt. 

Recensie
Als je nog een goed eng boek zoekt voor Halloween, kan ik je deze zeker aanraden.

Ik dacht, Hex was niet súper eng dus ik kan vast wel aan dit boek beginnen voor ik ga slapen. Dat was niet echt een slimme zet. Want dit boek begint echt al angstaanjagend. Ik kon niet verder lezen en ik kon hem niet weg leggen. Het was te spannend maar ook te eng om door te lezen. Precies zoals het een goed horrorboek betaamt.

Ik weet dat veel mensen het met me oneens zijn, maar ik zeg het toch: ik vond deze aanzienlijk beter dan Hex. Het verhaal is beter opgebouwd en het is daadwerkelijk horror, terwijl hex me geen slapeloze nachten bezorgde.

Ik ben zelf geen bergbeklimmer dus de situering van het boek is niet super dichtbij, wat ervoor zorgt dat het een veilige afstand is voor mij om het boek te lezen. Omdat dit mij niet kan overkomen. Want ik ben geen bergbeklimmer. Dus het is minder eng.

Dat was onzin. Want wow. Deze is dus wel vet eng. Dat had ik al gezegd maar ik wil het nog even benadrukken.

Ik vond het echt een goed boek. Goed geschreven, het leest vlot en het is onmogelijk weg te leggen. Het is wel echt een heel dik boek, dus dat maakt het allemaal wat minder handig, maar het boek benut alle pagina’s volledig en weet spanning op te bouwen en vast te houden. Ik ben fan.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s