Home » Recensies: Boeken » Recensie: The gentleman’s guide to vice and virtue

Recensie: The gentleman’s guide to vice and virtue

29283884. sy475

Auteur: Mackenzi Lee
Titel: The gentleman’s guide to vice and virtue
Genre: Young Adult historische fictie
Taal: Engels
Jaar: 2017
ISBN: 9780062382801
Aantal pagina’s: 513
Gelezen: September 2021
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Henry “Monty” Montague was born and bred to be a gentleman, but he was never one to be tamed. The finest boarding schools in England and the constant disapproval of his father haven’t been able to curb any of his roguish passions—not for gambling halls, late nights spent with a bottle of spirits, or waking up in the arms of women or men.

But as Monty embarks on his Grand Tour of Europe, his quest for a life filled with pleasure and vice is in danger of coming to an end. Not only does his father expect him to take over the family’s estate upon his return, but Monty is also nursing an impossible crush on his best friend and traveling companion, Percy.

Still it isn’t in Monty’s nature to give up. Even with his younger sister, Felicity, in tow, he vows to make this yearlong escapade one last hedonistic hurrah and flirt with Percy from Paris to Rome. But when one of Monty’s reckless decisions turns their trip abroad into a harrowing manhunt that spans across Europe, it calls into question everything he knows, including his relationship with the boy he adores.

Recensie:
Dit boek staat al heel lang op mijn tbr. Toen iemand lovend sprak over het tweede deel tijdens roze woensdag in Nijmegen waar ik meehielp in de boekenkraam, besloot ik er maar eens werk van te maken. Ik vond het boek op Storytel dus dat was erg fijn.

De performer op storytel krijgt trouwens echt 10 sterren, als je dit boek ook nog wil lezen, kan ik je echt aanraden om hem als luisterboek te luisteren.

In ieder geval, never a dull moment met dit boek. Het is echt een achtbaan. Monty is een erg unlikeable personage, en dat maakt het een erg leuk boek. Hij maakt constant de verkeerde keuzes en dat zorgt ervoor dat ze telkens in vreemde situaties belanden. Het boek is spannend en onverwacht, juist omdat Monty telkens de niet-logische keuze maakt. Je weet nooit welke kant de achtbaan op zal gaan, maar dat het een fantastische rit wordt, staat vast.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s