Home » Recensies: Boeken » Recensie: Trouwboekje

Recensie: Trouwboekje

40362498. sx318

Auteur: Aaf Brandt Corstius
Titel: Trouwboekje
Genre: Columns, non-fictie
Taal: Nederlands
Jaar: 2018
ISBN: 9789029092531
Aantal pagina’s: 191
Gelezen: Maart 2021
♥♥♥

Omslagtekst:
De grappigste columniste van Nederland over de perfecte voorbereiding op je bruiloft

Het leek zo makkelijk: een bruidsjurk, een locatie, die tweehonderd houten witte klapstoeltjes die overal op Pinterest staan, een ring, een jawoord en wat tranen. Maar hoewel ze net niet in een echte bridezilla veranderde in de aanloop naar haar bruiloft, bleek Aaf Brandt Corstius toch niet immuun voor de stress, de tranen, de ontroering en de oprechte gekte die zich kunnen voordoen tijdens het voorbereiden.

Gelukkig kwam het op de dag zelf meer dan goed, en vond Aaf haar bruiloft zo leuk dat ze het best nog een keer zou willen doen. Dan volgt ze alle tips in dit boekje.

Recensie:
Ik hou van dingen plannen en ik hou van goed voorbereid zijn. Uiteraard geldt dat ook voor het plannen van mijn bruiloft. En ik zou mezelf niet zijn als ik niet eerst op zoek ging naar een stapel goede boeken voor wat tips en insights.

Ik ben fan van Aaf, haar columns in Flow zijn altijd een van de highlights van het tijdschrift. Ze schrijft zo ontzettend waar en grappig en toen ik haar trouwboekje tegen kwam, moest ik deze natuurlijk ook lezen.

Het boek is geschreven in de grappige stijl van Aaf die ik gewend ben. Het leest vlot omdat het allemaal korte stukjes zijn, en sommige zijn zo grappig dat je ze echt even hardop moet voorlezen aan wie er dan ook in de buurt is. Veel is herkenbaar maar veel was ook nieuw en dat zorgt weer voor een berg goede tips.

Ik heb genoten van dit boekje, al is Aaf af en toe wel wat te cynisch, als je het mij vraagt. Ze is erg negatief over alle ‘cliche’ ideeën en websites en dat vond ik wel jammer. Natuurlijk, het is leuk als je een bruiloft zo origineel mogelijk wil maken, maar uiteindelijk is het toch jóuw dag en kan je doen wat je zelf wil. Wat anderen mensen nou ook cliché vinden of niet.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s