Home » Recensies: Boeken » Recensie: The mermaid, the witch and the sea

Recensie: The mermaid, the witch and the sea

51710973. sy475

Auteur: Maggie Tokuda-Hall
Titel: The mermaid, the witch and the sea
Genre: Young Adult Fantasy
Taal: Engels
Jaar: 2020
ISBN: 9781536204315
Aantal pagina’s: 368
Gelezen: Juli 2021
♥♥♥♥

Omslagtekst:
A desperate orphan turned pirate and a rebellious imperial daughter find a connection on the high seas in a world divided by colonialism and threaded with magic.

Aboard the pirate ship Dove, Flora the girl takes on the identity of Florian the man to earn the respect and protection of the crew. For Flora, former starving urchin, the brutal life of a pirate is about survival: don’t trust, don’t stick out, and don’t feel. But on this voyage, as the pirates prepare to sell their unsuspecting passengers into slavery, Flora is drawn to the Lady Evelyn Hasegawa, who is en route to a dreaded arranged marriage with her own casket in tow. Flora doesn’t expect to be taken under Evelyn’s wing, and Evelyn doesn’t expect to find such a deep bond with the pirate Florian.

Soon the unlikely pair set in motion a wild escape that will free a captured mermaid (coveted for her blood, which causes men to have visions and lose memories) and involve the mysterious Pirate Supreme, an opportunistic witch, and the all-encompassing Sea itself. 

Recensie:
Deze was echt gaaf!

Vriendlief en ik wilden dit jaar iets bijzonders doen voor onze anniversary. Al jaren gaan we op vakantie, maar dankzij covid kon dat niet. In plaats daarvan stelde ik voor om naar de boekhandel te gaan, voor elkaar een boek uit te kiezen, in te laten pakken en vervolgens ergens lekker te gaan eten (lees: thuis) en de cadeautjes uit te wisselen. Iets wat we in een van onze eerste anniversaries hadden gedaan en wat erg leuk was 🙂 (klik)

In de winkel bleek kiezen moeilijk dus kochten we 2 boeken voor elkaar in plaats van 1, en een van de boeken die ik kreeg was deze. Hij stond stiekem al op mijn tbr op goodreads, maar still. Een YA boek over piraten, vrij logische keuze voor vriendlief.

Anyways, het is echt een heel goed boek. Het heeft alles. Piraten, heksen, zeemeerminnen, LGBTQ+ en romance. Ik vond het een origineel verhaal met een goed plot. Ik heb nog nooit eerder zoiets gelezen en had dan ook geen idee waar het verhaal me mee naartoe nam. Het boek is goed geschreven en houdt constant de aandacht vast.

De rol van de zee in relatie met de zeemeerminnen en de piraten vond ik erg mooi en origineel. Het boek heeft erg goede thema’s die erom vragen om na het lezen het boek te herlezen en er nog dieper in te duiken.

Aanrader!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s