Home » Recensies: Boeken » Recensie: De Lantaarn

Recensie: De Lantaarn

42377271. sy475

Auteur: Deborah Lawrenson
Titel: De lantaarn
Genre: Historische fictie
Taal: Nederlands
Jaar: 2011
ISBN: 9789044334678
Aantal pagina’s: 400
Gelezen: Juni 2021
♥♥♥

Omslagtekst:
Eve wordt stapelverliefd op de charmante Dom. Hun stormachtige romance leidt tot de aankoop van een oud huis, Les Genévriers, in de Provence. Terwijl de prachtige zomer op zijn einde loopt, raakt Eve omringd door geheimen en leugens. Dom praat niet graag over zijn verleden en al helemaal niet over de raadselachtige verdwijning van zijn eerste vrouw Rachel. Terwijl Eve probeert de gebeurtenissen rondom Rachels laatste dagen te ontrafelen, stijgt de spanning in huis tot ondraaglijke hoogte. Het vervallen Les Genévriers lijkt zelf tot leven te komen.

Recensie:
Deze omslagtekst doet het verhaal geen goed en ook het omslag die ze gekozen hebben, past absoluut niet bij het boek. Zonde, want het origineel heeft wel echt een prachtige kaft! En geen enkele vrouw in het boek is getrouwd dus dat de vrouw op de voorkant een ring draagt, past ook niet…

Dat even terzijde. Ik las dit boek omdat ik boeken wilde lezen die zich in Zuid Frankrijk afspelen. De bieb had alleen de Nederlandse editie beschikbaar, dus las ik de vertaling maar. Die prima te lezen was, behalve dus de omslagtekst en de cover.

Het verhaal heeft twee verhaallijnen, aan de ene kant hebben we Eve die verliefd wordt op Dom, met hem mee verhuist naar Zuid Frankrijk en daar in een idyllische boerderij gaan wonen, maar langzaam als het nieuwe van de relatie er een beetje af raakt, wordt ze toch wel nieuwsgierig naar Dom’s verleden en dan vooral zijn ex-vrouw en gaat ze op onderzoek uit. De tweede verhaallijn is het verhaal van Benedicte die in hetzelfde huis woont als Eve en Dom, maar dan járen eerder. Ze is een oudere vrouw en wordt geplaagd door geesten uit het verleden die zich aan haar vertonen en daardoor kijkt ze terug op haar leven, met name ook op de relatie met haar zus die blind is en een beroemde parfumiste is geworden.

Het klinkt misschien een beetje saai maar ik vond het wel een goed verhaal. Het is een historische roman maar het heeft ook wat mysterie. Wat is er met de ex-vrouw van Dom gebeurd, en wat met de zus van Benedicte? Ik vond het vooral goed hoe de verhalen uiteindelijk samen komen.

Het is niet het meest spannende of beste boek dat ik ooit gelezen heb, vandaar maar 3 sterren, maar het was wel een gemakkelijk boek dat je snel oppakt en verder leest en waarvan je als lezer ook echt wil weten wat er is gebeurd en wat er verder gaat gebeuren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s