Home » Recensies: Boeken » Recensie: Take a break

Recensie: Take a break

51873857. sx318

Auteur: Sara van Geloven
Titel: Take a break
Genre: Non-fictie
Taal: Nederlands
Jaar: 2019
ISBN: 9789021573991
Aantal pagina’s: 207
Gelezen: Januari 2021
♥♥♥

Omslagtekst:
Take a break is het ultieme inspiratieboek voor iedereen die voor langere tijd naar het buitenland wil gaan. Of je nu bijvoorbeeld wil gaan backpacken, studeren, stagelopen of vrijwilligerswerk wil doen, Sara van Geloven geeft antwoord op alle praktische vragen die je daarover hebt. Sara is voormalig hoofdredacteur van Lonely Planet magazine en geeft vele leuke tips en voorbeelden voor een perfecte break of tussenjaar. Ze legt uit hoe je een spaarplan maakt, alle nodige voorbereidingen treft en binnen een jaar op reis kunt. Met advies van bekende reisspecialisten als Liesbeth Rasker, Joshua van Eijndhoven en Tom Grond. 

Recensie:
Langere tijd op vakantie gaan en gaan reizen, wie wil dat nu niet? Het is een droom die ik al lang koester en dit boek leek me wel leuk om wat inspiratie op te doen, ook voor mijn reisblog. Het is oorspronkelijk Nederlands en veel, zo niet alle, mensen die worden geïnterviewd zijn ook Nederlands dus het is heel praktisch vanuit ons eigen kikkerlandje.

Ik vond het een leuk boek, er stonden heel veel nuttige tips in van waar je naar toe zou kunnen gaan, wat voor soort dingen je kan doen en hoe je op reis kan gaan, zoals van te voren heel veel sparen en een spaarplan maken, wat voor baantjes je onderweg kan doen gebaseerd op je locatie.

Het boek is wel meer bedoeld voor jongeren die verder nergens aan vast zitten, die de mogelijkheid hebben om een tussenjaar te doen. Met een huis, partner, huisdieren en een vaste baan is dit alles een stuk lastiger en daarom is dit boek voor mij wat minder relevant. Maar als je net afgestudeerd bent of van school komt en je wil op reis (na corona, dan) is dit boek ideaal!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s