Home » Recensies: Boeken » Recensie: travels through the French Riviera

Recensie: travels through the French Riviera

35592076

Auteur: Virginia Johnson
Titel: Travels through the French Riviera
Genre: Non-fictie, reisboek
Taal: Engels
Jaar: 2018
ISBN: 9781579657376
Aantal pagina’s: 208
Gelezen: Juni 2021
♥♥♥♥

Omslagtekst:
In this irresistible marriage of watercolorist’s sketchbook and traveler’s guide, Virginia Johnson lovingly captures the magic of one of the world’s most storied regions, the French Riviera. We walk the Promenade des Anglais in Nice. Shop for handmade sandals at Rondini in Saint-Tropez. Visit the Madoura workshop in Antibes, where Picasso discovered his genius for pottery. Meet legendary characters like Pierre Gruneberg, a swimming instructor who taught Jean Cocteau, Brigitte Bardot, Paul McCartney, and many others.

Saturated with the limpid colors of sea and sun, the dazzling greens of verdant gardens, and the rose and ochre of sunbaked villas and joyous with paisleys and blue-striped sailor’s shirts and the riotous look of a patisserie window filled with confections, Travels Through the French Riviera is a gift book of visual wonder, the souvenir every Francophile will want. But it is also a quirky yet singularly useful travel guide, whether showing how to order coffee like a local, plan a beach day at Menton, or hike the Cap Ferrat peninsula or where to taste the best ice cream in Antibes (at Amarena—try the mint).

Recensie:
Deze zomer ga ik eindelijk terug naar Nice. Ik was er een jaar of 10 geleden op een buitenlandse schoolreis en werd verliefd op de stad, de zon en niet te vergeten de helderblauwe zee. Sindsdien wil ik terug maar pas sinds covid realiseerde ik me hoe graag ik terug wil en besloot ik: zodra het weer kan, gaan we die kant op.

En nu is het dan eindelijk zo ver! Ik kan niet wachten! En omdat ik niet kan wachten, doe ik wat ik altijd doe: ik zoek boeken die zich in de regio afspelen. En deze gebruik ik dan vaak voor mijn traveling bookworm, een segment op mijn reisblog waarin ik deze boeken bespreek.

Toen ik tijdens het zoeken het boek Travels through the French Riviera tegenkwam, wist ik dat deze niet kon ontbreken, al is het alleen maar vanwege de naam. Maar het boek is meer, ik heb een prachtige hardcover uitgave gekocht met een zachte kaft die van stof gemaakt lijkt. Het voelt super fijn aan en het boek is geïlllustreerd met prachtige waterverftekeningen.

Het is een non-fictie reisboek over de prachtigste plekken in de Franse riviera, voorzien waterverf kaartjes, schetsen van kleding, winkels en bezienswaardigen. Deze gaat zeker mee in mijn koffer, want hoewel het heel leuk was om hem zo te lezen, denk ik dat hij nog meer tot zijn recht komt als ik hem mee neem op reis.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s