Home » Recensies: Boeken » Recensie: The upside of Falling

Recensie: The upside of Falling

45891343

Auteur: Alex Light
Titel: The upside of falling
Genre: YA romance
Taal: Engels
Jaar: 2020
ISBN: 9780062918055
Aantal pagina’s: 288
Gelezen: Mei 2021
♥♥

Omslagtekst:
It’s been years since seventeen-year-old Becca Hart believed in true love. But when her former best friend teases her for not having a boyfriend, Becca impulsively pretends she’s been secretly seeing someone.

Brett Wells has it all. Being captain of the football team and one of the most popular guys in school, he should have no problem finding someone to date, but he’s always been more focused on his future than who to bring to prom. When he overhears Becca’s lie, Brett decides to step in and be her mystery guy. It’s the perfect solution: he gets people off his back for not dating and she can keep up the ruse.

Acting like the perfect couple isn’t easy though, especially when you barely know the other person. But with Becca still picking up the pieces from when her world was blown apart years ago and Brett just barely holding his together now, they begin to realize they have more in common than they ever could have imagined. When the line between real and pretend begins to blur, they are forced to answer the question: is this fake romance the realest thing in either of their lives?

Recensie:
Ik luisterde dit boek op storytel tijdens het autorijden naar werk en tijdens het sporten. Hoewel ik vanaf het begin van het verhaal al wist waar het heen ging en hoe het zou eindigen, heb ik hem toch afgeluisterd. Maar het werd eigenlijk alleen maar slechter.

Er zijn twee verhaallijnen: aan de ene kant hebben we Becca Hart die alleen maar slechte chicklit leest en niet gelooft in de liefde omdat haar vader zomaar wegging. Ze is een loner, weinig vrienden omdat ze alleen maar met de neus in de boeken zit. En omdat ze ananas eet op haar pizza’s, maar daar komen we later pas achter. Aan de andere kant is er Brett Wells die captain of the football team is, en wel in liefde gelooft omdat zijn ouders superduperhappy in love zijn, al heeft hij toch nooit vriendinnetjes. Tot hij een neprelatie aangaat met Becca.

Waarom wordt eigenlijk nooit duidelijk. Er worden wel redenen gegeven, Brett wil graag dat zijn vader blij is en blijkbaar is zijn vader blij als hij een vriendin heeft (vreemde logica, maar goed) en Becca heeft als reden dat haar voormalige beste vriendin niet meer zegt dat ze single is? Geen duidelijke redenen, dus. Maar goed, als lezer weet je wel hoe dit gaat lopen. En zo loopt het ook.

Het verhaal is bijzonder cliché en het is duidelijk dat de auteur zich daar niet van bewust is, omdat Becca op een gegeven moment zegt: Waar zijn alle boeken over neprelaties, juist, die zijn er niet! Terwijl ik er zo wel 5 kan opnoemen.

Daarnaast zijn de personages ook super flat. Becca probeert pretentieus te zijn omdat ze veel leest, maar ze leest alleen maar slechte romantische boeken en gaat dan zitten haten op een serie die Brett leuk vindt: de Kippenvel serie. Terwijl die juist superleuk is! (Ook niet echt de hoogste literatuur, maar dat leest ze zelf ook niet dus ze moet haar mond houden).

Ten slotte kunnen alle vrouwen (met uitzondering van Becca’s moeder) alleen happy zijn als er een man in hun leven is. Ik wil het verhaal niet spoilen maar er worden wat keuzes gemaakt met side characters waar ik absoluut niet in kan komen. Niet alleen hebben de hoofdpersonages dus geen karakter, maar ook de bijpersonages hebben geen ruggengraat.

Ik zou dit boek overslaan, dus. Ik weet eigenlijk niet waarom ik hem afgeluisterd heb…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s