Home » Recensies: Boeken » Recensie: Eat Pray Love

Recensie: Eat Pray Love

36224742

Auteur: Elizabeth Gilbert
Titel: Eat Pray Love
Genre: Non-fictie, reisbiografie, spiritualiteit, romance
Taal: Engels
Jaar: 2006
ISBN: 9781408891391
Aantal pagina’s: 348
Gelezen: April 2020
♥♥♥♥♥

Omslagtekst:
A beautiful new limited edition paperback of Eat Pray Love, published as part of the Bloomsbury Modern Classics list.

To travel is worth any cost or sacrifice. I am loyal and constant in my love for travel, as I have not always been loyal and constant in my other loves. Newly divorced journalist Elizabeth Gilbert is struggling to carve out an authentic identity in New York. Desperate to reinvigorate her life and connect with the world around her, she embarks on a modern-day pilgrimage. With warmth and humour, Gilbert chronicles a journey from Italy to India and, finally, to Bali. Each country serves as a vivid backdrop for self-exploration as she comes to terms with the choices that have hitherto defined her life, and begins to rediscover herself.

Recensie:
Ik ben een beetje late to the party maar ik hou van dit boek! Soms heb je van die boeken die ineens naar je toe komen, die je op dat moment moet lezen en ik had dat met dit boek. De lockdown was vorig jaar net begonnen en ineens was dit boek overal. De omslagtekst klonk goed en natuurlijk ken ik de hele hype om dit boek heen wel, maar ik dacht altijd dat het een slechte chicklit was. Oeps! Daar zat ik fout. Want ik kocht een prachtige uitgave, kon niet wachten tot hij binnenkwam en toen hij er eindelijk was, pakte ik hem op en legde ik hem niet meer weg.

Eat Pray Love is het verhaal van Elizabeth, Liz (de auteur van het boek want het is autobiografisch) die erachter komt dat ze niet meer gelukkig is met haar leven. Ze besluit een reis te maken die haar langs Italië, India en Indonesië zal brengen, op weg naar geluk en wat ze nu eigenlijk wil in het leven. Tegelijkertijd is het een spirituele reis.

Ze begint in Italië omdat ze altijd al Italiaans heeft willen leren. En nu is dat moment aangebroken, ze doet het gewoon. Dit vond ik inspirerend. We hebben allemaal dromen maar om de een of andere reden lijkt de tijd nooit goed genoeg om ze te volgen en na te leven. Liz doet dat wél, en hoewel alles een enorme verandering met zich meebrengt, weet ze zich te bevrijden van haar ongelukkige leven en kiest ze eindelijk voor zichzelf.

Ik vind het prachtig hoe ze die stap durft te maken, en ook de volgende stappen. In India gaat het meer om spiritualiteit, meditatie en yoga. Hoewel Liz probeert dichter bij God te komen en ik daar niet in geloof, raakte ook haar spirituele reis me en ben ik ook nieuwsgierig geworden naar meditatie en yoga. Niet om dichter bij god te komen, maar om erachter te komen wat ik nu eigenlijk zelf wil.

Het laatste deel speelt zich af in Indonesië wat weer een heerlijk bevrijdend hoofdstuk is. Het is nog steeds spiritueel, maar nu vindt ze liefde en hoewel alles obstakels met zich meebrengt, weet ze het verhaal af te ronden en is ze een veel gelukkiger persoon dan in het begin van het boek.

Dit boek was echt een inspiratiebron en ik weet nu al dat dit een van mijn favorieten zal worden.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s