Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

Hoi allemaal! Hoe is het met jullie? Ik ben, voor de verandering, weer eens met veel te veel dingen tegelijk bezig en daardoor heb ik niet zo veel tijd om te lezen of te bloggen. Maar all good things, want, voor wie mij niet op instagram volgt is dit nieuws: Ik ga trouwen! Vriendlief ging in januari op zijn knieën en ik zei Ja! Dus nu ben ik volop bezig met het plannen van een bruiloft (die overigens pas over anderhalf jaar plaats gaat vinden) en het is zo leuk! 😀

Wat wel betekent dat ik ook moet gaan sparen en dat betekent: minder boeken kopen. Een goed moment voor een showcase waarbij ik alle boeken van december, januari en februari kan laten zien, omdat er daarna niet héél veel nieuwe boeken bij zullen komen.

Het is wederom een flinke stapel. Veel van de boeken waren cadeautjes of kosten me niet zo veel. Mocht je denken: wat een rare stapel, waarom liggen niet alle grote boeken onderaan, dat komt omdat ik heb geprobeerd de boeken te categoriseren.

Onderaan de boeken voor de bruiloft. Ik bestelde The Big Book for the Big Day gratis online en het is inderdaad echt een big book. Er staat zóveel informatie in en ik ben oprecht verbaasd dat ik deze gratis kon krijgen. Daarnaast heb ik ook Het boek over trouwen van Girls of Honour die ik kreeg via een goodiebox. Afgelopen weekend was er een online trouwbeurs (trouwbeleving online) waarbij je voor 5 euro een goodiebox kon bestellen. Jullie weten, ik ben gek op goodies, dus ik kon het niet laten om hem te bestellen, en naast een berg reclamefoldertjes, kortingsbonnen, chocolade en een flesje champagne zat ook dit boek erbij!

Dan de categorie reisboeken. Ik had Lonely Planet’s Ultieme Reisplanner Europa al voorbij zien komen op werk en elke keer dat ik even iets moest printen, was ik lang bezig met door het boek bladeren. Wat een plaatje! Ik moest hem zelf hebben en toen ik wat geld kreeg met kerst, heb ik hem dan ook meteen gekocht! Het boek is verdeeld in de 12 maanden van het jaar en voor iedere maand is er een overzicht welke plekken je dan het beste kunt bezoeken, gebaseerd op het weer, evenementen en andere leuke dingen die in die periode plaatsvinden. We kunnen nu natuurlijk nog niet echt weg, maar zodra we weer kunnen, ga ik kijken welke reizen het beste zijn in die maand. Ik kan nu al niet wachten. Daarnaast kocht ik ook Time to momo Wenen omdat ik daar eigenlijk gewoon zin in had…

In februari ben ik op mijn reisblog een boekenclub gestart waarbij we boeken lezen die iets met reizen te maken hebben. In februari lazen we The adventures of Alexander von Humboldt, die we gisteren besproken hebben. De recensie komt nog, maar het boek is een graphic novel over het leven en de reizen van Alexander von Humboldt en ik vond het boek erg informatief. Voor volgende maand gaan we het boek The Paris Library lezen van Janet Skeslien Charles. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dus als je zin hebt om mee te doen, dan vindt je de bookclub hier.

Tegelijkertijd kocht ik ook het boek The invention of Nature van Andrea Wulf, dezelfde auteur als de graphic novel over Humboldt. Dit boek gaat ook over zijn leven, maar het is veel gedetailleerder en beschrijft veel meer van zijn reizen. Het leek me interessant om deze naast de graphic novel te lezen. Ik heb hem nog niet uit, maar het is inderdaad een hele goede toevoeging!

Daarnaast kreeg ik Work Hard, Travel Harder als een cadeautje omdat ik een van de eerste personen was die zich tijdens Black Friday inschreef voor een cursus van Dutch Digital Nomad. Ik ben van plan van mijn reisblog een bedrijfje te maken en ik hoop dat de cursus en dit boek mij daarbij kunnen helpen!

Ten slotte in de reiscategorie (soort van) het boek The Northern Nights Lodge van Julie Caplin, een romantisch boek dat zich afspeelt in IJsland. Mijn reis van vorig jaar is uitgesteld en het leek me leuk om me toch een beetje in het land te wanen met dit boek.

Ik kocht de afgelopen maanden ook het boek Betrayals van Bridget Collins voor de bookclub van Womanon. Het boek leek me heel tof en het had een super mooie cover, maar ik vond het uiteindelijk geen goed boek. Ik zal de review snel posten.

Dan, de categorie cadeautjes! De afgelopen maanden vierde ik zowel kerst als mijn verjaardag en dat betekent dat er een heleboel cadeautjes mijn kant op kwamen. Ik zal hier alleen focussen op de boeken, maar natuurlijk ben ik overal super blij mee 🙂 Vooral ook de taart en spekkoek die mijn kant op kwamen…

Ik kreeg het boek The Lost Words van Robert MacFarlane en Jackie Morris; een prachtig geïllustreerde dichtbundel op groot formaat. Echt een plaatje om doorheen te bladeren en de gedichten zijn prachtig! Ik kreeg ook The Tea Dragon Society, een boek dat ik nog niet kende maar wat zo schattig is dat ik er gelijk verliefd op werd! Daarnaast heb ik eindelijk Nevernight en The rest of us just live here mogen toevoegen aan mijn boekenkast (die stonden al zo lang op mijn lijstje!) en hetzelfde geldt eigenlijk ook voor The midnight library. Ten slotte kreeg ik van vriendlief nog Dearly van Margaret Atwood, haar nieuwste gedichtenbundel. Ik ben echt groot fan van haar en ik heb haar poëzie volgens mij nog niet eerder gelezen, dus ik ben erg nieuwsgierig!

Advertentie

2 thoughts on “Showcase Sunday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s