Home » Recensies: Boeken » Recensie: Reisbureau Wereldvreemd

Recensie: Reisbureau Wereldvreemd

54236118. sy475

Auteur: L.D. Lapinski
Titel: Reisbureau Wereldvreemd
Genre: Reisverhaal, fantasy, jeugd
Taal: Nederlands
Jaar: 2020
ISBN: 9789026151347
Aantal pagina’s: 360
Gelezen: December 2020
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Wanneer de twaalfjarige Flik reisbureau Wereldvreemd ontdekt, krijgt ze de kans van haar leven. Als ze toetreedt tot het Wereldvreemd-genootschap liggen er honderden magische werelden aan haar voeten! Het enige wat ze hoeft te doen, is in de juiste koffer springen. Maar wat Flik niet weet is dat het middelpunt van alle werelden, Vijflichtenstad, op het punt staat te verdwijnen. Ze moet op zoek naar een manier om Vijflichten te repareren voor het verdwijnt – en het onze wereld met zich meeneemt. 

Recensie:
Joeee deze is leuk! Ik heb op mijn reisblog, Wanderlust Wonderland een segment dat The traveling bookworm heet waarin ik boeken bespreek over een bepaalde regio. Ik ben nu bezig met een artikel over jeugdboeken die over reizen in het algemeen gaan (The Tiny Traveling Bookworm) en dus was ik op zoek naar toffe boeken. Met een titel als Reisbureau Wereldvreemd kon ik dit boek natuurlijk niet overslaan en wat is het toch een tof boek! (mocht je de combinatie van boeken en reizen trouwens net zo tof vinden als ikzelf, neem dan zeker even een kijkje op Wanderlust Wonderland 🙂 )

Anyway, terug naar dit boek. Het is een jeugdboek vanaf 12 jaar, dus net iets onder de gebruikelijke Young Adult leeftijd. Ik vond dat echt helemaal niet storend, al heb je wel te maken met een hoofdpersoon die dus een stukje jonger is. Maar goed, dat is met Harry Potter en Nevermoor ook het geval.

Twaalfjarige Flick verhuist met haar ouders en kleine broertje naar Little Wyverns. Ze droomt van reizen en een van de eerste dingen die ze uitpakt in het nieuwe huis is haar wereldkaart waar ze de landen die ze heeft bezocht kan open krassen. Alleen, ze is nog nergens geweest dus kan ze alleen haar eigen land open krassen. Ze gaat dwalen door het stadje en komt in een leeg-uitziend reisbureau terecht: Reisbureau Wereldvreemd. Daar blijkt dat ze magisch is (‘Ye’re a wizard, Harry!’) en net als eigenaar Jonathan met de koffers kan reizen naar de meest magische plekken.

Flick is een personage met wie ik me supermakkelijk kan identificeren. Ik herken haar verlangen om de wereld rond te reizen (en laat ik nu net met kerst zelf ook een scratch map gekregen hebben) en dus zat ik direct in het verhaal toen ik begon met lezen. De koffers zijn vervoersmiddelen naar nieuwe werelden, de een nog fantastischer dan de ander en echt een droom voor iedere reiziger-in-spe.

Het verhaal is spannend en origineel en ook goed geschreven. Wat ik ook erg tof vond, was dat er op een gegeven moment een genderneutraal personage in voorkwam, die met hen/zij werd aangesproken. Voor het verhaal maakt het niks uit, maar zeker omdat dit stiekem eigenlijk een kinderboek is, vind ik het juist heel goed dat kinderen op deze manier kennismaken met mensen die zich als non-binair beschrijven.

Anyway, terug naar het verhaal: ik vind dit echt een aanrader. Het is een leuk, spannend verhaal over magie, wanderlust en reizen. Wat wil je nog meer?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s