Home » Recensies: Boeken » Recensie: Bella

Recensie: Bella

35079997. sx318

Auteur: Joost Vandecasteele
Titel: Bella
Genre: Graphic Novel
Taal: Nederlands
Jaar: 2017
ISBN: 9789048838028
Aantal pagina’s: 224
Gelezen: Juni 2020
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Bella ontstond als een luidop voor te lezen boek, uit de ambitie om literatuur weer spannend en urgent te maken. Bella is niet bedoeld voor de eeuwigheid, maar voor NU.

Bella is het verhaal van een meisje, geboren net na het Tijdperk van de Grote Twijfel, dwalend over de Superduper Snelweg, de strook asfalt gegoten over de evenaar. Een waanzinnig verhaal vol fantastische verzinsels, zoals pillen om egoïsme op te wekken, veel te beleefde ruimtewezens en een pas ontdekte god met een lispel.

Bella is een krankzinnige lachspiegel die je de vraag stelt waarom je eigenlijk lacht, een groteske glazen bol die een toekomst voorspelt die vlak om de hoek ligt. Kortom, een fantastische mix tussen sciencefiction en stand-up comedy.

Recensie:
Ik kwam dit boek pas tegen toen Lisa van De futurist het me in handen duwde, mijn mede organisatrice van de Harland Awards, inmiddels alweer twee jaar geleden. Ze had het boek weten te regelen als een cadeautje voor al onze juryleden, en gelukkig ook voor mij. Dus: Thanks Lisa 🙂

Dit boek is best wel bizar. Je hebt het binnen een mum van tijd uit, maar daarna blijf je nog wel even in verbijstering zitten met de vraag: wat heb ik nú dan weer gelezen. Ik hou wel van dat soort boeken (I mean, Alice is niet voor niks mijn lievelingsboek) en ik heb dan ook echt wel genoten van deze graphic novel.

Het boek is kritisch en roept een heleboel vragen op, al kan ik niet precies de vinger leggen op waarover het boek nu vragen oproept. Het leven? De mensheid? het leven en de dood? liefde? Misschien wel een combinatie van dit alles. Het is in ieder geval bijzonder, en echt zo’n boek waarvan je wil dat anderen het ook lezen, zodat je er tot in de eeuwigheid over kan discussiëren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s