Home » Recensies: Boeken » Recensie: Barst

Recensie: Barst

40215313

Auteur: Boris O. Dittrich
Titel: Barst
Genre: Crime, mysterie
Taal: Nederlands
Jaar: 2018
ISBN: 9789059654662
Aantal pagina’s: 96
Gelezen: mei 2020
♥♥

Omslagtekst:
Een vrouw laat haar hond uit in het Amsterdamse Vondelpark en vindt het lijk van een jonge man. Zijn schedel is ingeslagen. Rechercheur Maya Oliphant krijgt de leiding over het moordonderzoek, maar het is onduidelijk wie de man is en wat hij ’s nachts in het park deed. Ondertussen is heel Nederland in de ban van een nieuwe talentenjacht op televisie. De 18-jarige Lilian Lely heeft zich door de audities geknokt, en maakt tijdens de liveshows bekend dat haar moeder niet lang meer te leven heeft. Ze wint daarmee de sympathie van het publiek, maar niet iedereen gelooft wat ze beweert. Dan neemt het onderzoek van Maya Oliphant een verrassende wending. Wat heeft de moord met Lilians ambities te maken?

Recensie:
Dit boek was een geschenk van de boekhandel voor de Spannende Boekenweken 2018. Ik wilde zeggen, ik ben niet echt fan van crime, maar de laatste tijd zijn er toch wel wat boeken die me op het puntje van mijn stoel kunnen houden binnen dit genre. Dit gold alleen niet voor Barst.

Ik ben de grote lijnen van dit boek alweer vergeten, en dat zegt wat, want het is een boekje van 90 pagina’s. Wat er wel voor zorgt dat je het snel uit hebt. Het was sowieso al niet echt een boek dat me aansprak, maar iets met gegeven paarden en ik hou er niet van boeken uit mijn kast weg te doen voor ik ze een kans gegeven heb.

Dit verhaal voelde voor mij een beetje zoals de Baantjer boeken die ik vroeger las, al hadden de Baantjer boeken wel meer inhoud. De personages daar waren goed uitgewerkt, en ja, het waren typetjes, maar ze hadden wel karakter. Dat gaat ook makkelijker bij een reeks boeken dan bij één boekje, maar alsnog. De personages in dit boek kwamen niet tot leven, het waren alleen personen op papier. Het verhaal dat ze vertelden wist mij niet te boeien of te raken en het maakte mij eigenlijk niets uit wie de moordenaar was of wat er met de talentenjacht gebeurde.

Dus, maar twee sterren voor dit boekje. Een simpel, klein verhaal dat niet veel omhanden heeft.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s