Home » Recensies: Boeken » Recensie: My Italian bulldozer

Recensie: My Italian bulldozer

30236772. sy475

Auteur: Alexander McCall Smith
Titel: My Italian bulldozer
Genre: Fictie, romance
Taal: Engels
Jaar: 2017
ISBN: 9781101871393
Aantal pagina’s: 240
Gelezen: Juni 2020
♥♥♥

Omslagtekst:
Paul Stuart, a renowned food writer, finds himself at loose ends after his longtime girlfriend leaves him for her personal trainer. To cheer him up, Paul’s editor, Gloria, encourages him to finish his latest cookbook on-site in Tuscany, hoping that a change of scenery (plus the occasional truffled pasta and glass of red wine) will offer a cure for both heartache and writer’s block. But upon Paul’s arrival, things don’t quite go as planned. A mishap with his rental-car reservation leaves him stranded, until a newfound friend leads him to an intriguing alternative: a bulldozer.
With little choice in the matter, Paul accepts the offer, and as he journeys (well, slowly trundles) into the idyllic hillside town of Montalcino, he discovers that the bulldozer may be the least of the surprises that await him. What follows is a delightful romp through the lush sights and flavors of the Tuscan countryside, as Paul encounters a rich cast of characters, including a young American woman who awakens in him something unexpected.
A feast for the senses and a poignant meditation on the complexity of human relationships, My Italian Bulldozer is a charming and intensely satisfying love story for anyone who has ever dreamed of a fresh start.

Recensie:
Zoals altijd wanneer ik op vakantie ga, ga ik op zoek naar boeken die zich afspelen in het land waar ik heen ga. Dus afgelopen zomer ging ik op zoek naar boeken die zich afspeelden in Italië. Dat zijn er nogal wat! Een van de boeken die ik tegenkwam was My Italian Bulldozer en het boek leek me wel grappig, dus besloot ik het te lezen.

Een culinair schrijver vertrekt naar Italië wanneer zijn vriendin hem plotseling dumpt. Hij is van plan een boek te schrijven over de Toscaanse keuken en vertrekt naar Montalcino, een klein dorpje in Toscane, voor inspiratie. Daar gaat hij zowel op zoek naar zichzelf als naar goed eten.

Wanneer hij aankomt, blijkt er iets misgegaan te zijn met zijn huurauto, en in plaats daarvan (na veel gedoe) lukt het hem om een voertuig te bemachtigen. Het is alleen wel een bulldozer. Humoristisch, en het geeft een interessante kijk op het verhaal, maar het voegt niet veel toe aan het magere plot van het boek.

Ik vond het boek wel oké, het is niet slecht maar het is ook niet echt heel bijzonder. De beschrijvingen van het Toscaanse land zijn mooi, maar niet spectaculair. Het verhaal zelf is een voorspelbare romance.

Het is niet per se een slecht boek, ik heb hem dan ook gewoon uitgelezen, maar veel meer dan drie sterren wil ik het niet geven. Hoewel de titel suggereert dat de bulldozer een grote rol speelt, vond ik dat wel meevallen. Het was een interessante wending, dat zeker, maar zoals ik zei voegt het niet veel toe aan de essentie van het verhaal. Het is eerder een geinig detail.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s