Home » Recensies: Boeken » Recensie: Dry

Recensie: Dry

38355098

Auteur: Neal Shusterman & Jarrod Shusterman
Titel: Dry
Genre: YA Dystopie
Taal: Engels
Jaar: 2018
ISBN: 9781481481960
Aantal pagina’s: 390
Gelezen: September 2020
♥♥♥♥

Omslagtekst:
When the California drought escalates to catastrophic proportions, one teen is forced to make life and death decisions for her family in this harrowing story of survival,

The drought—or the Tap-Out, as everyone calls it—has been going on for a while now. Everyone’s lives have become an endless list of don’ts: don’t water the lawn, don’t fill up your pool, don’t take long showers.

Until the taps run dry.

Suddenly, Alyssa’s quiet suburban street spirals into a warzone of desperation; neighbors and families turned against each other on the hunt for water. And when her parents don’t return and her life—and the life of her brother—is threatened, Alyssa has to make impossible choices if she’s going to survive.

Recensie:
Toen alle griffels en penselen bekend gemaakt werden, probeerde ik zoveel mogelijk van deze boeken te lezen. Een van die boeken was Dry. Een beetje vreemd, want ik meen me te herinneren dat alleen oorspronkelijk Nederlandstalig werk kans maakte op de prijs, maar afin. Het boek stond gelukkig op Storytel, dus dat was een makkelijke manier voor mij om het boek te lezen, terwijl ik andere dingen deed zoals autorijden.

Ik ben heel blij dat ik dit boek ontdekt heb via de griffels, want ik vond het een erg goed boek. Een dystopisch verhaal waarin het water opeens afgesloten wordt, en ja, wat dan? Het boek zet je aan het denken over onze basisbehoeften en wat er gebeurt als die ineens niet meer zo gemakkelijk te verkrijgen zijn. Het is heel moeilijk om na het lezen van dit boek niet ineens flessen water in te gaan slaan. Het is wel een goed boek voor de huidige tijd, want zeker in het begin van de crisis, waren de supermarkten nogal eens leeg. Persoonlijk zie ik water eerder als een noodzaak dan het wc papier dat massaal gehamsterd werd, maar dat terzijde. Het is wel accuraat.

Dry is super spannend en best wel akelig omdat het de duistere kanten van de mens naar boven brengt. Hoe ver ga je voor een druppeltje water? Het is echt zo’n boek dat je naar het puntje van je stoel brengt en ervoor zorgt dat je hem niet meer weg wilt leggen. Precies op de goede momenten wordt er spanning opgebouwd en roept het verhaal vragen op.

De reden dat ik het boek 4 hartjes heb gegeven en geen 5, is het einde. Ik wil het verhaal niet spoilen maar het einde was bijzonder onbevredigend en abrupt. Heel jammer, want de rest van het boek was juist zo goed.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s