Home » Recensies: Boeken » Recensie: The once and future witches

Recensie: The once and future witches

49504061. sy475

Auteur: Alix E. Harrow
Titel: The once and future witches
Genre: Historische fictie, feminisme
Taal: Engels
Jaar: 2020
ISBN: 9780316422048
Aantal pagina’s: 528
Gelezen: November 2020
♥♥♥♥♥

Omslagtekst:
In 1893, there’s no such thing as witches. There used to be, in the wild, dark days before the burnings began, but now witching is nothing but tidy charms and nursery rhymes. If the modern woman wants any measure of power, she must find it at the ballot box.

But when the Eastwood sisters–James Juniper, Agnes Amaranth, and Beatrice Belladonna–join the suffragists of New Salem, they begin to pursue the forgotten words and ways that might turn the women’s movement into the witch’s movement. Stalked by shadows and sickness, hunted by forces who will not suffer a witch to vote-and perhaps not even to live-the sisters will need to delve into the oldest magics, draw new alliances, and heal the bond between them if they want to survive.

There’s no such thing as witches. But there will be.

Recensie:
Dit was echt een coverbuy. Ik kwam op een ochtend op kantoor en de mooie nieuwe boeken lagen uitgestald op tafel, alvorens ze naar de bibliotheken gestuurd zouden worden. Ik zag zoveel mooie boeken, waaronder Ten thousand doors of January van Alix E. Harrow met echt de meest prachtige cover. Ik vond het wel eens tijd om boeken te kopen dus ik zocht dit boek op, waarbij ik ook gelijk de melding kreeg: misschien vind je dit boek van dezelfde auteur ook interessant, en zo stuitte ik op The once and future witches met een zo mogelijk nóg mooiere cover en een super intrigerende flaptekst. Ik kocht allebei de boeken (plus nog een stuk of 4 andere…).

Gelukkig was het niet alleen een mooie cover, maar ook een mooi boek. Er zit zoveel research in en alles lijkt te kloppen. Het verhaal zit echt heel goed en sterk in elkaar. De tarotkaarten, de drie eenheid van maiden, mother, crone, alles is aan elkaar gelinkt en het klopt. Daarnaast zit het boek vol met sprookjes en verhalen en combineert het allerlei elementen waar ik dol op ben, tot een supertof geheel.

Ik ben fan. Je kan echt zien dat de auteur er heel veel werk in gestopt heeft. Daarnaast is het verhaal ook nog eens heel spannend en kun/wil je het niet wegleggen tot je hem uit hebt. Aan de andere kant is het ook zo mooi geschreven dat je het boek niet té snel wil uitlezen, maar de tijd wil nemen om alles in je op te nemen.

Hekserij, feminisme, drie sterke vrouwelijke personages, geschiedenis én sprookjes. Wat wil je nog meer?

Ik kan nu al niet wachten om in ten thousand doors of january te beginnen, ik hoop dat die net zo goed is als dit boek!Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s