Home » Recensies: Boeken » Recensie: Wat jij niet ziet

Recensie: Wat jij niet ziet

50721765. sx318

Auteur: M. J. Arlidge
Titel: Wat jij niet ziet
Genre: Thriller
Taal: Nederlands
Jaar: 2020
ISBN: 978905965501
Aantal pagina’s: 96
Gelezen: Juni 2020
♥♥

Omslagtekst:
Emma Forbes is verliefd. Sinds ze ex-soldaat Mark ontmoette, kan ze aan niemand anders denken. Mark is door zijn tijd in het leger zowel mentaal als fysiek beschadigd, al maken zijn littekens hem alleen maar aantrekkelijker. Eindelijk kan de blindgeboren Emma voor iemand zorgen, in plaats van altijd zelf te worden verzorgd.

Dan wordt de stad opgeschrikt door een reeks gruwelijke inbraken. Een mysterieus figuur sluipt in het holst van de nacht huizen in, waar hij zijn nietsvermoedende slachtoffers aanvalt, vernedert en genadeloos martelt. De politie heeft maar één aanknopingspunt: de dader heeft een opvallend litteken in zijn nek. Is het toeval, of maakt Emma’s onvoorwaardelijke liefde haar blind voor wie Mark werkelijk is?

Recensie:
Dit boek was een cadeautje van de boekhandel, ter gelegenheid van de spannende boekenweken 2020.

Thrillers zijn nooit echt mijn ding geweest, maar de laatste tijd pak ik er af en toe een op en ben dat vaak positief verrast. Zo genoot ik wel echt van Black Eyed Susans en The silent patient. Dit boek, not so much.

Positief vond ik dat de hoofdpersoon, Emma, die blind is, zichzelf prima weet te redden en voor zichzelf op weet te komen. Maar aan de andere kant is ze ook behoorlijk dom en wordt ze blind voor de liefde (die slechte grap staat al op de omslagtekst, daar had ik eigenlijk al wat aan moeten afleiden). Het is zo irritant dat een hoofdpersoon een slimme, jonge vrouw is maar dan vervolgens wel overal intuimelt omdat ze haar verstand niet gebruikt omdat ze verliefd is. Ugh.

Het boekje is voorspelbaar en saai. Ik kon me niet inleven in Emma omdat ze zulke domme beslissingen maakt. Of eigenlijk niet maakt, ze is nogal passief, terwijl ze gewoon naar de politie had moeten stappen. Maar ze is tot over haar oren verliefd op iemand die ze misschien 3 dagen kent, waardoor ze hem in volste vertrouwen gelooft, terwijl haar gezonde verstand wat anders zegt.

Dus nee, ik raad dit boek niet aan, ik vond het niks. Ik denk ook niet dat ik verder nog iets van Arlidge ga lezen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s