Home » Recensies: Boeken » Recensie: De medici

Recensie: De medici

35121699

Auteur: Matteo Strukul
Titel: De medici
Genre: Historische fictie
Taal: Nederlands
Jaar: 2016
ISBN: 9789022580752
Aantal pagina’s: 336
Gelezen: Juni 2020
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Florence 1492. Giovanni de’ Medici komt op mysterieuze wijze om het leven.

Een meeslepende historische roman over de machtigste familie van het vijftiende-eeuwse Italië, voor liefhebbers van de tv-series The Tudors en The Borgias

Liefde, moord en verraad
Florence, 1429. Giovanni de’ Medici heeft van het familiebedrijf een van de machtigste banken van de wereld gemaakt. Als hij op mysterieuze wijze om het leven komt, moeten zijn zoons Cosimo en Lorenzo alles op alles zetten om hun vijanden te slim af te zijn en hun bloedverwanten te beschermen.

Cosimo de’ Medici wordt na de dood van zijn vader hoofd van de machtige Florentijnse familie. Zijn grote liefdes zijn kunst en architectuur, maar nu rust de verantwoordelijkheid van het hele Medici-imperium op zijn schouders. Bovendien vermoedt zijn broer Lorenzo dat hun vader is vergiftigd door een van hun vele vijanden.

Dagelijks worden de broers geconfronteerd met moord, verraad en dodelijke machtsspelletjes, niet alleen door hun grootste vijanden, maar ook door beeldschone vrouwen met een dubbele agenda… Wanhopig proberen ze de moordenaar van hun vader te vinden en daarmee de familie-eer te redden, maar weten ze lang genoeg in leven te blijven? 

Recensie:
Ik heb dit boek vanochtend pas uitgelezen. Het leek me leuk eens een recensie te schrijven wanneer het boek nog vers in mijn geheugen zit…

Ik ben momenteel allemaal boeken aan het lezen die zich afspelen in Italië of zijn geschreven door grootste Italiaanse auteurs. Ik kwam dit boek tegen en een tijdje geleden was deze razend populair, dus leek het me een goed boek om te lezen voordat ik op vakantie ga.

Het verhaal speelt zich af in Florence en gaat over de geschiedenis van de Medici in de stad. Het speelt zich af in 1500 en zit bomvol intriges. Het is wel een beetje alsof je een soap aan het lezen bent, maar dan eentje vol met oorlogsscenes.

Aan de ene kant vond ik dit boek erg leuk. Het is altijd interessant om meer te weten te komen over een stad die ik ga bezoeken en de Medici hebben een zeer belangrijke rol gespeeld in Florence. Het is tof om te zien hoe de stad opgebouwd wordt en hoe belangrijke rol de duomo krijgt.

Maar niet alle delen vond ik even goed. Er zitten erg veel gevechtsscenes in, wat logisch is want er werd constant gevochten om de macht in Florence en omliggende grote steden. Ergens was het wel intrigerend om dit te lezen, maar het is niet echt mijn ding.

Meer moeite had ik met de sekscenes. Zeker die in het begin waren onsmakelijk en overduidelijk geschreven door een man. De auteur raakt niet uitgepraat over Laura’s boezem, tot je op een gegeven moment als lezer zoiets hebt van ja hoor, daar gaan we weer.

Ook het Nederlands was erg stroef in deze vertaling, het leek alsof er te weinig woorden beschikbaar waren om het hele verhaal te vertellen, waardoor telkens dezelfde zinsconstructies werden gebruikt.

Kortom, ik vond het een goed boek en interessant om wat meer van de achtergrond van Florence te lezen, maar het boek was wel iets te veel drama naar mijn smaak.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s