Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

Hoihoi! Wat fijn dat alles weer een beetje normaler wordt, vinden jullie niet? Maar dat weerhoudt mij er niet van om toffe boeken te blijven aanschaffen en te blijven lezen. De laatste showcase is alweer even geleden (wat gaat de tijd toch snel!) en inmiddels heb ik weer een mooie stapel nieuwe boeken. Tijd voor een nieuwe showcase sunday!

Een mooi stapeltje, vind ik! Toen ik nog dacht dat mijn vakantie naar IJsland door zou gaan (snif), was ik volop boeken aan het lezen die zich daar afspeelden of die gingen over IJslandse gebruiken. Ik kocht The little book of the hidden people van Alda Sigmundsdóttir over het verboden volk in IJsland, die een belangrijk onderdeel zijn in de literaire geschiedenis van het land. Ook kocht ik Nordic Tales (ook vooral voor de cover en de illustraties) met sprookjes uit Scandinavië en IJsland.

We hebben uiteindelijk de beslissing moeten nemen om niet naar IJsland te gaan. Als er iets zou gebeuren (iemand zou ziek worden of er zou een tweede golf komen) dan zouden we vast komen te zitten. Er waren nog wat andere restricties in IJsland waardoor we wat onzeker voelden over het maken van deze reis, dus besloten we iets anders te gaan doen. In plaats van naar IJsland, gaan we nu naar Italië (met als idee dat het daar nu aanzienlijk rustiger is dan normaal én dat als er iets zou gebeuren, er geen enorme zee tussen ons vakantieadres en ons huis zou liggen). Maar toen moest er dus een heleboel nieuws gepland worden. Ik kocht een Time to Momo Florence om me voor te kunnen bereiden op onze reis.

Over reisboeken gesproken, ik kreeg ook eindelijk het boek Instatravel van Aggie Lal binnen. Ik had deze al een hele tijd geleden besteld en hij kwam maar niet, dus heb ik hem uiteindelijk geannuleerd. Toen mijn vakantiegeld binnen was en ik iets leuks voor mezelf wilde kopen, zag ik dat hij op voorraad was en dus bestelde ik hem alsnog!

Andere boeken die ik kocht waren Otter Country van Miriam Darlington over haar zoektocht naar otters in het verenigd koninkrijk, The starless sea van Erin Morgenstern omdat ik haar Night Circus zo goed vond en het nieuwste boek van Kiera Cass: The betrothed.

Ook bestelde ik Death at Intervals van José Saramago en Watership down van Richard Adams. Ik wilde dit boek al heel lang hebben en een tijd geleden kwam ik een prachtige cover tegen bij Libris. Ik bestelde het boek maar hij was helaas niet leverbaar en dus werd de bestelling geannuleerd. Toen ik deze week een bezoekje bracht aan Dominicanen in Maastricht en ik diezelfde prachtige cover op de planken zag staan, kon ik hem natuurlijk niet laten staan.

Ten slotte kreeg ik via werk nog het boekenweekgeschenk van de Spannende Boekenweken, namelijk Wat jij niet ziet van M.J. Arlidge.

Hebben jullie de laatste tijd nog mooie nieuwe boeken gescoord?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s