Home » Recensies: Boeken » Recensie: Queen of hearts

Recensie: Queen of hearts

26074194

Auteur: Colleen Oakes
Titel: Queen of Hearts
Genre: YA sprookjesadaptatie, fantasy
Taal: Engels
Jaar: 2014
ISBN: 9780062409720
Aantal pagina’s: 306
Gelezen: Mei 2020
♥♥♥

Omslagtekst:
Only queens with hearts can bleed.

This is not the story of the Wonderland we know. Alice has not fallen down a rabbit hole. There is no all-knowing cat with a taunting smile. This is a Wonderland where beneath each smile lies a secret, each tart comes with a demand, and only prisoners tell the truth.

Dinah is the princess who will one day reign over Wonderland. She has not yet seen the dark depths of her kingdom; she longs only for her father’s approval and a future with the boy she loves. But when a betrayal breaks her heart and threatens her throne, she is launched into Wonderland’s dangerous political game. Dinah must stay one step ahead of her cunning enemies or she’ll lose not just the crown but her head.

Evil is brewing in Wonderland and maybe, most frighteningly, in Dinah herself.

This is not a story of happily ever after.

This is the story of the Queen of Hearts.

Recensie:
Hey, tijd voor een nieuwe Alice adaptatie! En deze was wél leuk 🙂

In dit verhaal is Dinah de hoofdpersoon. Waar ik eerst wat aan moest wennen want Dinah is de kat van Alice. Ook de andere personages zijn veranderd. Zo zijn er geen daadwerkelijke dieren in het verhaal, speelt Alice geen rol maar is het eerder in een wereld die lijkt op Wonderland en is Cheshire de adviseur van de koning.

Eigenlijk weet ik niet zo heel goed waarom dit een Alice adaptatie is. Het heeft wel dezelfde feel als Wonderland en Dinah lijkt ook wel op Alice maar verder zijn er ook veel verschillen.

Alsnog, vond ik dit een erg leuk boek. Als lezer zit je direct in het verhaal en ga je er als een speer doorheen. Vooral het einde vond ik erg spannend, al was het misschien niet super origineel.

Misschien is het geen super goed boek, als ik dit zo lees, maar ik heb er wel echt van genoten en las het boek in een dagje uit. En soms zijn dat soort verhalen gewoon fijn om te lezen. Niet alles hoeft altijd moeilijk en hoogdravend te zijn, als je het mij vraagt. Dit was een tof boek voor als je even je hoofd wil leegmaken en wil ontsnappen naar (deze versie van) Wonderland.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s