Home » Recensies: Boeken » Recensie: Arabische Sprookjes

Recensie: Arabische Sprookjes

36671684. sx318

Auteur: Rodaan Al Galidi
Illustrator: Geertje Aalders
Titel: Arabische sprookjes
Genre: Sprookjesbundel
Taal: Nederlands
Jaar: 2017
ISBN: 9789025767181
Aantal pagina’s: 136
Gelezen: Mei 2020
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Arabische sprookjes is een onmisbaar verhalenboek voor kinderen en volwassenen, met sprookjes verzameld en verteld door Rodaan Al Galidi en versierd met de prachtigste knipkunst van Geertje Aalders.

Klassieke Arabische sprookjes
Rodaan Al Galidi, weergaloze verhalenverteller, verzamelde niet alleen klassieke Arabische sprookjes, maar ook verhalen die via een omweg in het Midden-Oosten zijn beland en daar inmiddels niet meer weg te denken zijn. Met zijn humor en filosofische noten spreekt hij zowel kinderen als volwassenen aan.

Recensie:
Mag ik fangirlen over dit boek? Wát een plaatje! Wow! Ik kocht dit boek omdat ik naar een lezing(iets) van Geertje Aalders ging en ik haar werk beter wilde leren kennen. En wat is nu beter dan illustraties in een sprookjesboek?

Voor wie mij kent, weet dat ik heel veel hou van sprookjes en mooie sprookjesboeken. Maar ik ben eigenlijk vooral bekend met de verhalen van Grimm en Perrault (en misschien twee van Andersen ofzo). Arabische sprookjes zijn nieuw voor mij. Ik vond het echt leuk om deze te lezen, vooral omdat het aan de ene kant heel duidelijk sprookjes zijn, maar ze aan de andere kant toch heel anders aanvoelen dan de westerse verhalen. Ik kan er niet echt de vinger op leggen waar dat door komt.

De verhalen vond ik dus erg leuk om te lezen al waren ze niet allemaal even bijzonder. Wat dit boek zo goed maakt, is het kunstwerk dat Geertje Aalders ervan gemaakt heeft. Zij maakt papierknipsels voor veel merken zoals Flow en Hema maar dit boek heeft zij dus helemaal met papierknipsels geïllustreerd. En wat is het prachtig geworden! Tijdens de lezing had ze een aantal van de originele knipsels bij (en even, side note, knipsels klinkt echt niet goed genoeg voor de kunst die Geertje maakt) en ze waren zo klein en prachtig, met superveel kleine, dunne laagjes. Super indrukwekkend. Ik kan het niet echt omschrijven, je moet dit boek zelf maar kopen om de illustraties te bewonderen 🙂

Ik ben dus echt fan van dit boek. De sprookjes waren leuk en interessant (♥♥♥) maar de illustraties zijn zo prachtig dat ik er wel duizend hartjes voor wil geven.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s