Home » Recensies: Boeken » Recensie: Liefde en Gelato

Recensie: Liefde en Gelato

25756328. sy475

Auteur: Jenna Evans Welch
Titel: Liefde en Gelato
Genre: Contemporary YA
Taal: Nederlands
Jaar: 2016
ISBN: 9781481432542
Aantal pagina’s: 389
Gelezen: Juni 2020
♥♥♥

Omslagtekst:
Naar Italië ga je voor liefde en gelato, maar soms vind je meer dan dat…

Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen. Maar welke vader laat nou zestien jaar lang niets van zich horen? Alles wat ze wil is zo snel mogelijk weer naar huis gaan.
Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig. Enter buurjongen Lorenzo…

Een prachtig verhaal waarin twee liefdesgeschiedenissen op een geraffineerde wijze met elkaar worden verweven. 

Recensie:
Toen bleek dat mijn vakantie naar IJsland niet door kon gaan vanwege het coronavirus, besloten we in plaats daarvan naar Italië te gaan. Ik zit nu al te lekkerbekken bij de gedachte aan pizza, pasta en ijs. En dat komt deels door dit boek.

Als ik op vakantie ga, lees ik altijd boeken die zich afspelen in het land waar ik heen ga. Dit boek stond al een tijdje op mijn lijstje en nu was het dus het perfecte moment om te gaan lezen.

Ik vond het een heerlijk boek. Hoewel de reden dat Lina naar Italië vertrekt, nogal somber is (de dood van haar moeder), is het boek niet zwaar. Het is juist vrij luchtig, en hoewel Lina natuurlijk wel verdrietig is, is het het tegenovergestelde van een zwaar deprimerend boek.

Het is een lekker zomerboek dat zich afspeelt in Florence. En laat dat nou net zijn waar wij heen gaan! Door de ogen van Lina was het net of ik zelf al in Florence was, zag ik de Duomo, at ik ijsjes en heerlijke pasta.

Liefde en Gelato is echt een heerlijk boek om te lezen in de (Toscaanse) zon. Het is een simpel maar tof boek dat ik in een middagje uit las. Precies wat je van een tof zomerboek mag verwachten!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s