Home » Recensies: Boeken » Recensie: Nightingale

Recensie: Nightingale

37004950. sy475

Auteur: Amy Lukavics
Titel: Nightingale
Genre: Horror, YA
Taal: Engels
Jaar: 2018
ISBN: 9781335012340
Aantal pagina’s: 347
Gelezen: Mei 2020
♥♥♥♥

Omslagtekst:
At seventeen, June Hardie is everything a young woman in 1951 shouldn’t be–independent, rebellious, a dreamer. June longs to travel, to attend college and to write the dark science fiction stories that consume her waking hours. But her parents only care about making June a better young woman. Her mother grooms her to be a perfect little homemaker while her father pushes her to marry his business partner’s domineering son. When June resists, her whole world is shattered–suburbia isn’t the only prison for different women.

June’s parents commit her to Burrow Place Asylum, aka the Institution. With its sickening conditions, terrifying staff and brutal “medical treatments,” the Institution preys on June’s darkest secrets and deepest fears. And she’s not alone. The Institution terrorizes June’s fragile roommate, Eleanor, and the other women locked away within its crumbling walls. Those who dare speak up disappear…or worse. Trapped between a gruesome reality and increasingly sinister hallucinations, June isn’t sure where her nightmares end and real life begins. But she does know one thing: in order to survive, she must destroy the Institution before it finally claims them all.

Recensie:
Wow, dit boek ging een totaal andere kant op dan ik had verwacht!

Ik kwam Nightingale een tijdje geleden tegen en het verhaal intrigeerde me. Een meisje van 17 die zich niet gedraagt volgens de normen die stellen dat een vrouw het huishouden doet en voor de kinderen zorgt en verder niets. Een meisje dat droomt, houdt van schrijven en waarin ik me makkelijk kan verplaatsen. Haar ouders stoppen haar in een inrichting die van haar een ‘betere jongedame’ moeten maken. Een horrorinstituut.

Het verhaal klonk cool, de kaft geeft me ook al kippenvel en dus moest ik dit boek lezen. Dus ik was heel blij toen ik het kreeg met kerst.

Het verhaal is heel erg spannend, je zit echt op het puntje van je stoel om pagina na pagina om te slaan. Je krijgt er kippenvel van, onderhuids voel je dat er iets goed mis is, maar wat dat précies is, wordt pas later duidelijk.

En dan, bam, die wending! Ik ga het niet verklappen, het enige wat ik kan zeggen is dat, als je ervan houdt dan wordt het boek fantastisch, of dat je er niet van houdt en dan klap je het boek meteen weer dicht. Een onverwachte wending die ik in ieder geval niet zag aankomen, die de hele natuur van het boek overhoop gooit! Fantastisch!

 Ik heb echt van dit boek genoten en naar mijn mening was hij veel te snel uit. Ik ging erdoorheen als een trein. Zeker een aanrader!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s