Home » Recensies: Boeken » Recensie: Leon & Juliette

Recensie: Leon & Juliette

51322821. sy475

Auteur: Annejet van der Zijl
Titel: Leon & Juliette
Genre: Kort verhaal, biografie, historie
Taal: Nederlands
Jaar: 2020
ISBN: 9789059655133
Aantal pagina’s: 95
Gelezen: April 2020
♥♥♥

Boekenweekgeschenk 2020

Omslagtekst:
De plaats was Charleston, het jaar was 1820. Hij was een jonge Nederlander die zijn verarmde vaderland was ontvlucht om fortuin te maken in de Nieuwe Wereld. Zij was een zwart meisje in een samenleving waar iemand zoals zij niet meer waard was dan een onmondig stuk vee dat naar believen gekocht en gebruikt kon worden.
In Leon & Juliette reconstrueert Annejet van der Zijl een waargebeurde negentiende-eeuwse liefdesgeschiedenis die alles trotseerde, tot de vergetelheid aan toe. 

Recensie:
Tijdens de corona crisis lees ik boek na boek en op een gegeven moment kwam ik deze tegen in mijn kast. Het boekenweekgeschenk van dit jaar. Ik had nog niet eerder iets van Annejet van der Zijl gelezen dus ik was wel nieuwsgierig naar dit boek.

En ik vond hem erg mooi. Een goed verhaal, leerzaam en een zeer fijne schrijfstijl. Het is alleen een biografie en niet echt een leesboek, dus ik zet wel een klein beetje mijn vraagtekens bij de keuze voor dit boek als boekenweekgeschenk.

Desalniettemin vond ik het wel fijn geschreven en lees je het verhaal van Leon en Juliette in een fijne schrijfstijl. Het leest niet als een droog informatief verhaal, maar het leest fijn weg. Interessant en leerzaam.

Ik kan er verder niet zo veel over zeggen. Ik lees niet zo vaak biografieën dus ik vind het lastig om er iets zinnigs over te kunnen zeggen.


Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s