Home » Recensies: Boeken » Recensie: Wilder Girls

Recensie: Wilder Girls

42505366

Auteur: Rory Power
Titel: Wilder Girls
Genre: YA, Sci-fi, Dystopie, horror
Taal: Engels
Jaar: 2019
ISBN: 9780525645580
Aantal pagina’s: 357
Gelezen: April 2020
♥♥♥♥

Omslagtekst:
It’s been eighteen months since the Raxter School for Girls was put under quarantine. Since the Tox hit and pulled Hetty’s life out from under her.

It started slow. First the teachers died one by one. Then it began to infect the students, turning their bodies strange and foreign. Now, cut off from the rest of the world and left to fend for themselves on their island home, the girls don’t dare wander outside the school’s fence, where the Tox has made the woods wild and dangerous. They wait for the cure they were promised as the Tox seeps into everything.

But when Byatt goes missing, Hetty will do anything to find her, even if it means breaking quarantine and braving the horrors that lie beyond the fence. And when she does, Hetty learns that there’s more to their story, to their life at Raxter, than she could have ever thought true.

Recensie:
Ik ben om de een of andere reden tijdens deze quarantaine boeken over andere quaraintaines aan het lezen. Ik kan het niet echt verklaren, maar passend is het in ieder geval wel. Ook dit boek valt in deze categorie, al is dit verhaal een heel stuk akeliger dan de situatie waar wij momenteel in zitten.

Ik vond het echt een heel goed boek. Ik ben nu zoveel boeken aan het lezen dat ik het schrijven van recensies niet kan bijhouden en dat boeken dus heel snel weer wegzakken, maar ik kan wel zeggen dat dit boek razend spannend was. Vanaf de eerste pagina zit je in het verhaal en laat het je niet meer los. Ik heb hem dan ook in een dag uitgelezen.

De personages waren sterke vrouwen die voor zichzelf vechten in deze quaraintaine. Ze werken samen, zijn stoer en doen wat ze moeten om te overleven. Ik hou altijd wel van boeken met sterke vrouwelijke hoofdpersonen.

Behalve spannend is het boek ook best wel eerie en creepy. Horror in de vorm van onderhuidse angst, wat gaat er gebeuren? Je zit nagelbijtend op het puntje van je stoel, pagina na pagina om te slaan. Tegelijk zit er ook veel bloed, verwondingen en dood in dus voor liefhebbers van gore is dit ook echt een goed boek (dit element vond ik zelf dan weer wat minder).

Wat wil je nog meer? Sterke vrouwelijk hoofdpersonen, een razend spannend horror verhaal dat je ze in één klap uitleest. Aanrader!

Advertentie

3 thoughts on “Recensie: Wilder Girls

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s