Home » Recensies: Boeken » Recensie: Summer Days & Summer Nights

Recensie: Summer Days & Summer Nights

27423011

Auteurs: Stephanie Perkins, Leigh Bardugo, Jon Skovron, Jennifer E. Smith, Francesca Lia Block, Libba Bray, Cassandra Clare, Brandy Colbert, Tim Federle, Lev Grossman, Nina LaCour en Veronica Roth
Titel: Summer Days & Summer Nights
Genre: Young Adult, romance, korte verhalen
Taal: Engels
Jaar: 2016
ISBN: 9781250079121
Aantal pagina’s: 388
Gelezen: Juli 2018 – mei 2020
♥♥♥

Omslagtekst:
Maybe it’s the long, lazy days, or maybe it’s the heat making everyone a little bit crazy. Whatever the reason, summer is the perfect time for Maybe it’s the long, lazy days, or maybe it’s the heat making everyone a little bit crazy. Whatever the reason, summer is the perfect time for love to bloom. Summer Days & Summer Nights: Twelve Love Stories, written by twelve bestselling young adult writers and edited by the international bestselling author Stephanie Perkins, will have you dreaming of sunset strolls by the lake. So set out your beach chair and grab your sunglasses. You have twelve reasons this summer to soak up the sun and fall in love.

Recensie:
Net als met alle verhalenbundels met verhalen van verschillende auteurs, zitten er goede en slechte verhalen in deze bundel. De insteek is summer romance voor YA dus ik ging uit van leuke, luchtige verhalen met happy endings die heerlijk zijn voor een zomerse dag. En die verhalen zitten er zeker ook tussen! Soms met een klein fantasy element, wat ze naar mijn mening alleen maar beter maakt.

Gemiddeld geef ik deze bundel drie sterren. Er zaten hele goede verhalen tussen van topauteurs waar ik ook niets minder van verwachtte, zoals Leigh Bardugo en Veronica Roth, maar ook een paar héle slechte. Het grootste deel van de verhalen gaf ik 2 of 3 sterren, deze waren wel oké of een beetje mwah, maar in ieder geval niet erg bijzonder. Hieronder zie je mijn recensies per verhaal.

Leigh Bardugo – Head, Scales, Tongue, Tail ♥♥♥♥
Het eerste verhaal uit de bundel is gelijk een goede! Het heeft een duidelijk neergezette setting met zelfs een diepere laag die wat dingen uitlegt aan het begin van het verhaal. De personages zijn tof, je kunt je er gemakkelijk mee identificeren. Het verhaal is vlot geschreven in een rijke taal en het plot vond ik erg leuk. Romantisch, fantasy, sprookjesachtig. Wat willen we nog meer?

Nina LaCour – The end of Love ♥♥
Dit verhaal vond ik aanzienlijk minder sterk. De setting is summerschool, wat ik niet helemaal gepast vind voor deze bundel. Niet alle plotlijntjes worden afgerond, sommige dingen zijn ongeloofwaardig en voegen niet zo veel toe (zoals een docent die midden in een les buiten gaat zitten picknicken met zijn vriendin/vrouw/verloofde). Het plot vond ik niet interessant.

Libba Bray – Last stand at the Cinegore ♥
Nee. Gewoon nee. Dit verhaal vond ik niet leuk. Het begin was saai en langdradig (ik heb het even gecheckt en dit verhaal was ook 10 pagina’s langer dan de vorige twee verhalen). Veel onnodige informatie, er zat geen vaart in en het ging maar door en door en door. Daardoor kon ik niet bij het verhaal blijven en toen kwamen er onduidelijke dingen waardoor ik het helemaal niet meer begreep. Uit het niets verschenen nieuwe personages waardoor het heel rommelig werd. Ik had de hele tijd ‘wie ben jij en waar kom jij nou weer vandaan’. Het was rommelig, er is te veel in het verhaal gepropt en het einde was ongeloofwaardig en cliché.

Francesca Lia Block – Sick Pleasure ♥
Okay, ik begin mijn twijfels te krijgen over deze bundel. Het begon super goed, maar na het eerste verhaal gaat het bergafwaarts. Net als het vorige verhaal, is dit verhaal echt helemaal niks. Het verhaal is geen verhaal, maar eerder gebeurtenissen die achter elkaar worden opgeschreven, als in een soort dagboek. Er is geen verhaallijn, geen plot, de personages hebben absoluut géén karakter. Ze zijn zelf zo onbelangrijk dat de auteur niet eens de moeite heeft genomen ze namen te geven. Ze hebben alleen maar letters, en dat maakt het super verwarrend. Een hartje voor dit verhaal is nog te veel, ik denk dat de beschrijving van een pak muesli interessanter is…

Stephanie Perkins – In ninety minutes, turn north ♥♥♥
Dit verhaal was gelukkig wel weer leuk. Het had een duidelijk begin, midden en einde en het was een heerlijk feelgood zomer verhaal. Niet heel erg origineel of verrassend, maar dat hoeft ook niet altijd. Ik vond het een leuk verhaal. Een leuke zomerromance.

Tim Federle – Souvenirs ♥♥
Dit verhaal was op zich niet heel erg slecht, maar ik vond het gewoon geen boeiend verhaal. Het is een summer romance, maar de love interest van de hoofdpersoon is echt een kwal. Daarnaast bleef het verhaal heel zwak en werd het nergens echt interessant.

Veronica Roth – Inertia ♥♥♥♥
Ik vond dit een mooi verhaal. Het had een klein fantasy element en het was een lief verhaal dat op zichzelf stond en goed uitgewerkt was. Een van mijn favoriete verhalen uit de bundel!

Jon Skovron – Love is the last resort ♥♥
Dit verhaal was dan helaas weer helemaal niks. Te vluchtig, kort door de bocht, ongeloofwaardig en de auteur wil te veel. Één romance is meer dan genoeg voor een kort verhaal. Je moet er geen 3 in 20 pagina’s willen proppen. Het is te veel. Bovendien kennen ze elkaar net 2 dagen en tonen ze geen enkele affectie tot elkaar, tot ze ineens gaan staan zoenen. De personages zijn flat en oninteressant, het plot was slecht. Geen goed verhaal dit.

Brandy Colbert – Good luck and farewell ♥♥♥
Dit verhaal was heel snel alweer weggezakt, maar ik vond het wel een leuk verhaal. Naast een liefdesverhaal, ook een verhaal over vriendschap.

Cassandra Clare – Brand new attraction ♥♥
Ik vond de setting van dit verhaal heel tof, een dark carnival, iets waar ik zelf nooit van m’n leven naartoe zou gaan, maar wat wel een heel gave setting is voor een verhaal. Eigenlijk waren de setting en het plot leuker dan het liefdesverhaal. Dat lag er namelijk te dik op en de lijntjes waren te kort, alles werd te snel opgelost en de romance was er te snel. Dat was jammer.

Jennifer E. Smith – A thousand ways this could all go wrong ♥♥
Dit was wel een lief verhaal, maar niet echt heel bijzonder. Een simpel, klein, lief verhaal. Ik kan er niet veel meer over zeggen.

Lev Grossman – The map of tiny perfect things ♥♥♥
Dit verhaal was mooi! Een leuke, originele setting en ik vond het idee van kleine perfecte momenten zoeken heel tof. Het einde was serieus en dat gaf het verhaal wat meer diepgang dan je average summer romance. Er zat trouwens wel een groot plothole in waar ik me aan stoorde. Op een gegeven moment geven de hoofdpersonen elkaar hun telefoonnummers, maar als iedere nacht de wereld gereset wordt, dan zouden die ook moeten verdwijnen. Dat was jammer, dat de auteur daar niet over nagedacht heeft.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s