Home » Recensies: Boeken » Recensie: Ever Alice (DNF)

Recensie: Ever Alice (DNF)

43694151Auteur: H. J. Ramsay
Titel: Ever Alice
Genre: Adaptatie, fantasy, ya
Taal: Engels
Jaar: 2019
ISBN: 9780996923941
Aantal pagina’s: 
347
Gelezen:
April 2020
♥ DNF

Omslagtekst:
Alice’s stories of Wonderland did more than raise a few eyebrows—it landed her in an asylum. Now at 15 years of age, she’s willing to do anything to leave, which includes agreeing to an experimental procedure. When Alice decides at the last minute not to go through with it, she escapes with the White Rabbit to Wonderland and trades one mad house for another: the court of the Queen of Hearts. Only this time, she is under orders to take out the Queen. When love, scandal, and intrigue begin to muddle her mission, Alice finds herself on the wrong side of the chopping block.

Recensie:
Wauw, dit moet wel echt de eerste Alice adaptatie zijn die ik DNF. En ik was er zo enthousiast over! Ik heb echt al veel gedoe gehad met dit boek. Ik had hem besteld en hij kwam maar niet. Toen voor de derde keer de levertijd uitgesteld werd, heb ik hem geannuleerd en bij Amazon gekocht. Ik had het moeten opvatten als een teken, want dit boek was al die moeite echt niet waard.

Toen ik het boek eindelijk binnen had, was ik al lichtelijk verbaasd want het boek ziet er uit als een zelfuitgegeven boek. Slechte, slappe kaft, goedkope pagina’s, voor mij onbekende uitgever. Maar goed, hij was er eindelijk dus ik kon gaan lezen.

Ik weet niet wat het is, maar ik kwam gewoon echt niet in het verhaal. De personages gedragen zich niet zoals ze zich zouden moeten gedragen (ik heb Alice vaak genoeg gelezen en genoeg adaptaties om de personages te kennen) en ze waren ongeloofwaardig. Het boek is heel afstandelijk geschreven, zonder de fantasie en levendigheid die Alice juist eigen is. Het is gewoon saai.

Ik heb het geprobeerd maar ik moest met moeite de bladzijden omslaan en toen heb ik het toch maar aan de kant gelegd. Saai, slecht geschreven, niet verhalend of fantasierijk, dit boek mag zichzelf geen Alice adaptatie noemen. De titel had beter never alice kunnen zijn…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s