Home » Recensies: Boeken » Recensie: Since you’ve been gone

Recensie: Since you’ve been gone

18189606Auteur: Morgan Matson
Titel: Since you’ve been gone
Genre: Contemporary YA
Taal: Engels
Jaar: 2014
ISBN:9781442435001
Aantal pagina’s
: 449
Gelezen: Februari 2020
♥♥♥♥

Omslagtekst:
It was Sloane who yanked Emily out of her shell and made life 100% interesting. But right before what should have been the most epic summer, Sloane just…disappears. All she leaves behind is a to-do list.

On it, thirteen Sloane-inspired tasks that Emily would normally never try. But what if they could bring her best friend back?

Apple picking at night? Okay, easy enough.

Dance until dawn? Sure. Why not?

Kiss a stranger? Um…

Emily now has this unexpected summer, and the help of Frank Porter (totally unexpected), to check things off Sloane’s list. Who knows what she’ll find?

Go skinny-dipping? Wait…what?

Recensie:
Joe! Eindelijk een young adult boek dat gaat over vriendschap in plaats van over liefde! Okay, er zit wel romance in het boek maar dat is niet het hoofdonderwerp. Fijn!

Ik heb dit boek als luisterboek gelezen en vond het een erg fijn verhaal voor in de auto of tijdens het koken. Hoofdpersoon Emily is nogal een muurbloempje, durft vrij weinig maar werd overal mee naartoe getrokken door haar beste vriendin Sloane. En dan is het zomervakantie, en Sloane is verdwenen. Ze heeft alleen een lijstje achtergelaten met dingen die Emily zou moeten doen.

Ervan overtuigd dat het afronden van de lijst Sloane zal terugbrengen, begint Emily aan een onmogelijk taak. Maar gaandeweg komt ze meer uit haar schulp. Ze maakt nieuwe vrienden, leert nieuwe mensen kennen en doet dingen waarvan ze nooit had gedacht dat ze ze zou durven.

Ik vond dit boek erg leuk. Zoals ik al zei, leuk dat het voornamelijk om vriendschap gaat. Daarnaast gaat het ook om jezelf zijn, nieuwe dingen proberen, uit je comfortzone stappen. Ik kon me duidelijk identificeren met Emily want een heleboel dingen op die lijst zou ik ook nooit doen. Al betwijfel ik of een lijstje me zou overtuigen…

Ik vond het verhaal leuk en origineel en het werd voorgelezen door een goede voorlezer, wat nog niet zo vanzelfsprekend is.

Dit boek is een toffe aanrader voor de zomer! Een leuk, luchtig zomer boek met een vleugje humor.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s