Home » Recensies: Series » Serierecensie: Virgin River

Serierecensie: Virgin River

Martin Henderson and Alexandra Breckenridge in Virgin River (2019)

Creator: Sue Tenney
Titel: Virgin River
Seizoen: 1- 2, 20 afleveringen (tot nu toe)
Genre: Drama, romance
Jaar: 2019 –
Acteurs: Alexandra Breckenridge, Colin Lawrence, Benjamin Hollingsworth, Grayson Maxwell Gurnsey
♥♥♥♥

IMDB Samenvatting:
After seeing an ad for a midwife, a big-city nurse moves to the redwood forests of northern California, where she meets an intriguing man.

Recensie
Heel lang heb ik het boek thuis in Virgin River ongelezen in mijn boekenkast laten staan. Ik had het boek een keer gekregen maar jarenlang stond het in de kast zonder dat ik er ooit de interesse voor kon vinden om het te lezen. Eerder dit jaar heb ik het boek weggegeven en toen zag ik later deze serie op Netflix verschijnen. Omdat ik me toch wel een beetje schuldig voelde over het boek, besloot ik dan maar de serie te gaan kijken.

En ik vond hem erg leuk! Hoofdpersoon Mel is op de vlucht voor haar verleden en haar leven en reageert op een advertentie voor een baan ergens in de middle of nowhere. Eenmaal daar blijkt het echt een gehucht te zijn en ze wil eigenlijk gelijk weer weg, maar de andere bewoners in het dorpje, inclusief de knappe Jack Sheridan, weten haar te overtuigen te blijven. En Mel heeft ook niet echt veel zin om haar verleden onder ogen te komen.

Het is drama, het is romance, het is iets heel anders dan ik normaal gesproken kijk op Netflix. Maar toch was ik vanaf het eerste moment in het verhaal verdiept en wederom keek ik aflevering na aflevering. Het is echt een guilty pleasure.

Niet alles is happy happy in deze serie, er komen ook serieuze onderwerpen voorbij (het is dan ook drama) waardoor het verhaal spannend blijft. Sommige dingen zijn erg aangedikt of behoorlijk ongeloofwaardig, maar dat stoorde me verder niet. Ik vond het een toffe serie. Ergens ben ik nu toch wel nieuwsgierig naar het boek, maar dat zet ik maar even van me af…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s