Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

DSC07017Hoi allemaal! Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie de lockdown ook al zo zat? Ik ben de laatste tijd aan het proberen om nuttig bezig te blijven. Ik ben heel veel aan het lezen (zo’n drie boeken per week) heb me voorgenomen om te blijven sporten (en ik heb zelfs een hometrainer gekocht) en probeer mezelf nieuwe dingen te leren. Maar het is niet altijd even makkelijk om gemotiveerd te blijven.

Ik hoop dat het met jullie allemaal goed gaat, dat jullie je fris en gezond voelen en dat jullie binnen blijven. Lees die boekenkast maar eens uit, tijd om al die ongelezen boeken uit het stof te halen!

Ik heb zelf al een aardige deuk gemaakt in mijn TBR (vandaar dat er de laatste tijd weer meer recensies online komen) maar ik blijf ook nieuwe boeken kopen. Bij Libris, natuurlijk. Want zo kan ik de lokale boekhandel nog een beetje steunen. En mezelf bezig houden.

Genoeg gekletst, ik zag dat ik al sinds eind januari geen showcase meer had geplaatst, dus dat werd nu toch wel weer eens tijd. En het is zondag, dus perfecte timing!

20200426_171752_0000Tsja als je drie maanden geen nieuwe showcases plaatst, dan krijg je wel aardige stapels. Ik moest ook echt eventjes zoeken…

De meeste boeken hiervan heb ik wel tijdens de lockdown gekocht, maar er zitten ook nog boeken bij die ik in februari heb gekregen voor mijn verjaardag, en jullie nog niet had laten zien. Oeps

Laat ik daar dan mee beginnen. Voor mijn verjaardag kreeg ik van vriendlief Chinese fairy tales & legends. Ik ben een fervent sprookjesliefhebber, en heb zelfs mijn bachelorscriptie geschreven over sprookjes. Maar mijn kennis is gelimiteerd tot westerse verhalen, terwijl het juist ook zo tof is om sprookjes uit andere culturen te leren kennen. Nu kan ik dus de Chinese sprookjes ontdekken, en zien of er overlap zit.
Van mijn zus en haar vriend kreeg ik Het grote gratis op reis boek met allemaal tips om voor weinig of geen geld leuke dingen te doen in het buitenland. Want reizen is wel echt mijn doel de laatste tijd. Ik heb dan ook zelf al weer een heleboel andere reisboeken gekocht. Op Wanderlust Wonderland, mijn reisblog, schreef ik een artikel over boekentips voor reizigers die thuis zitten. Toen ik daar research naar deed, kwam ik zoveel toffe boeken tegen dat ik ze zelf ook moest hebben. Ik kocht City Mazes, een superleuk puzzelboek met doolhoven die zijn gebaseerd op verschillende bekende steden, zoals Tokyo, Amsterdam en Londen. De weg die je aflegt in het doolhof, leidt je langs bekende highlights van die stad. Hoe tof! Daarnaast kocht ik ook In her footsteps, een feministisch reisboek van Lonely Planet dat belangrijke locaties voor bekende feministen afgaat.

In mijn zoektocht naar boeken voor reizigers, kwam ook het boek Eat, Pray, Love van Elizabeth Gilbert veel voorbij. Een boek waar ik natuurlijk al wel van had gehoord, maar wat ik altijd had afgedaan als gehypte vrouwenlectuur. Ik kon er niet meer naast zitten. Toen ik dit boek zo vaak voorbij zag komen, ben ik me er in gaan verdiepen en toen wilde ik het ook direct lezen, dus bestelde ik het en begon ik er meteen in zodra hij binnen was. En wow. Dit is een van mijn nieuwe favorieten. De recensie komt nog, maar ik ben echt fan van dit boek geworden.

Een laatste reisboek dat ik kocht, is wat specifieker, namelijk een lonely planet gidsje van Nice & Monaco. Ik weet dat we binnenkort nergens heen kunnen, maar ik merk dat ik steeds meer en meer begin terug te verlangen naar Nice. Ik was hier jaren geleden op een buitenlandse schoolreis op de middelbare school, en ik werd verliefd op de stad en de zee. Sindsdien roep ik al jaren dat ik terug wil. Maar ik ga maar niet, en nu we aan huis gekluisterd zijn, heb ik daar wel spijt van. Dus ik heb me voorgenomen om zo snel mogelijk die kant op te gaan, zodra het weer kan. En ik heb alvast het reisgidsje gekocht om mezelf enthousiast te maken en voor te bereiden.

Dit is een mooi bruggetje naar de boeken die ik heb gekocht om de corona tijd nuttig te besteden. Want naast dat ik verliefd ben geworden op Zuid Frankrijk, ben ik ook verliefd geworden op de Franse taal, maar mijn kennis hiervan is weer enorm afgezakt. Ook hierover roep ik al jaren dat ik er iets aan wil doen, maar ik had nog de tijd/energie om erin te stoppen. Omdat ik toch niet echt de hele dag Animal Crossing kan spelen, heb ik twee boeken besteld die me hier hopelijk mee kunnen helpen, namelijk een boek Van Dale Grammatica Frans en Mini Woordenboek Frans (die trouwens echt inimini is, hoe schattig!). Gisteren heb ik een lesplan gemaakt waardoor ik de taal weer onder de knie moet krijgen. Nu is het alleen nog een kwestie van doen…

Iets anders dat ik mezelf wil leren, is architectuur. Wanneer ik op reis ben, zie ik de mooie gebouwen om me heen maar kan ik er niet veel meer over zeggen dan ‘mooi wit gebouw’. Inmiddels alweer een hele tijd terug kocht ik 30 second architecture in de hoop wat meer te leren over hoe die mooie witte gebouwen dan in elkaar zitten.

Ten slotte nog twee leesboeken die ik nog niet genoemd heb, namelijk Ever Alice van H.J. Ramsay en Leon & Juliette van Annejet van der Zijl. Over het eerste boek was ik al een tijdje enthousiast en toen hij eindelijk uitkwam, bestelde ik hem en begon ik gelijk te lezen. Het is wederom een adaptatie van Alice, maar helaas is deze niet zo goed. Hij is zelfs zo slecht dat ik hem na 50 pagina’s aan de kant heb moeten leggen. Ik DNF een boek bijna nooit, maar dit was echt prut, helaas.

Leon & Juliette is het boekenweekgeschenk 2020 die ik vanuit werk kreeg. Hier ben ik nog niet aan begonnen, maar ik denk dat ik daar zo verandering in ga brengen, want ik heb deze week 2 boeken uitgelezen en ik wilde er eigenlijk drie…

Een flinke lijst die me hopelijk wel eventjes zoet houdt. Hoe zit dat bij jullie? Zijn jullie ook veel leesvoer aan het verzamelen, of worstelen jullie je eerst door je eigen ongelezen stapels boeken heen?

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s