Home » Recensies: Boeken » Recensie: Anne of Green Gables

Recensie: Anne of Green Gables

16127220. sx318 Auteur: L.M. Montgomery
Titel: Anne of Green Gables
Genre: Jeugdliteratuur classics
Taal: Engels
Jaar: 1908
ISBN: 9780099582649
Aantal pagina’s:
468
Gelezen: Januari 2020
♥♥♥♥♥

Omslagtekst:
My dislikes: Being an orphan, having red hair, people twitting about my red hair, being called “carrots” by Gilbert Blythe. My likes: Living at the Green Gables with Marilla and Matthew Cuthbert, my bosom-friend Diana, dresses with puff sleeves, renaming Barry’s pond the Lake of Shining Waters, coming top of the class. My regrets: Dyeing my hair green. Smashing a slate over Gilbert Blythe’s head. My dream: To tame my temper. To be good (this is an uphill struggle). To grow up to have auburn hair!

Recensie:
Dit is echt zo’n boek dat al heel lang op mijn TBR staat, onder het mom van ‘deze moet ik ooit nog eens een keer lezen’. Maar toen ik het boek Tilly and the bookwanderers kocht, moest ik van mezelf eerst dit boek lezen, omdat Anne een personage is dat voorbij komt in het verhaal van Tilly. En toen ik vervolgens in de Waterstones deze prachtige editie van het boek tegen kwam (ik ben echt een sucker voor mooie covers), moest ik hem wel meenemen.

Dit boek valt in dezelfde categorie als waar Alice in valt en dus ging ik er al wel vanuit dat het een boek zou worden waar ik van zou houden. En dat klopt! Het boek is heerlijk dromerig geschreven, vol met prachtige metaforen en beelden om de natuur te beschrijven. Green Gables is een droom waar ik zou willen ronddwalen.

En Anne lijkt op Alice, altijd aan het nadenken, altijd met iets bezig in haar hoofd, alles willen ontrafelen. Het is een heerlijk kind dat je meevoert door de wereld van de Green Gables.

Ik heb echt van dit boek genoten. Het is een nieuwe favoriet. Ik moest vaak hardop lachen en genoot van de manier waarop Anne denkt en leeft. Aanrader, zeker voor als je net als ik een groot fan bent van Alice!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s