Home » Recensies: Boeken » Recensie: Babe, you got this

Recensie: Babe, you got this

35506591Auteur: Emilie Sobels, Martje Haverkamp
Titel: Babe, you got this
Genre: Non-fictie
Taal: Nederlands
Jaar: 2017
ISBN: 9789000355617
Aantal pagina’s: 191
Gelezen: Maart 2020
♥♥♥

Omslagtekst:
Van meisje met dromen naar vrouw met succes.

Steeds meer vrouwen zijn op jonge leeftijd al heel succesvol. Ze hebben een eigen bedrijf, een droombaan, een geweldige partner en een druk sociaal leven. Al die successen worden continu met de hele wereld gedeeld via social media. Je vraagt je vaak genoeg af: wanneer ga ík al die successen bereiken: die dijk van een carrière en een fantastisch privéleven?

In Babe, you got this. begrijpen Emilie Sobels (29, oprichter van Hashtag Workmode) en Martje Haverkamp (23, aan het begin van haar carrière) je vragen. Zij hebben voor dit boek meer dan twintig inspirerende, succesvolle, vrouwelijke ondernemers en zakenwonders om advies gevraagd. Hoe wisten zij waar hun kracht lag en hoe hebben zij hun doelen bereikt? Welke misstappen maakten ze en hoe blijven ze trouw aan zichzelf en hun idealen? Hoe verkoop je jezelf of jouw ideeën aan anderen? Hoe bouw je een ultiem netwerk op? En bovenal: hoe combineer je al je ambities met je sociale leven zonder knettergek te worden?

Recensie:
‘Van meisje met dromen naar vrouw met succes’ klinkt als een ideaal. Iedereen heeft wel dromen, en in dit boek komen verschillende succesvolle vrouwen aan het woord en geven ze tips en insights in de hoop dat de lezer er wat van kan leren en zo ook een vrouw met succes kan worden.

Ik geloof dat ik een beetje viel voor dit ideaalbeeld. Ik heb het boek al meerdere malen voorbij zien komen en op een gegeven moment dacht ik, goed, nou ga ik eens lezen wat deze vrouwen te zeggen hebben over hoe ik ook succesvol kan worden.

Aan de ene kant vind ik het boek zeer inspirerend. Als deze vrouwen het kunnen, wat houdt mij dan tegen? Het is indrukwekkend om te zien wat zij hebben opgebouwd en ik vond het zeker ook interessant om te lezen hoe.

Aan de andere kant waren het wel echt heel veel inkoppertjes. Wees niet bang om te falen, geloof in jezelf, dat soort dingen. Ik heb niet echt veel leerzame tips uit dit boek gehaald, terwijl dat toch de insteek leek te zijn. Alles wat de vrouwen vertelden klonk mij heel erg logisch in de oren.

Is het daarmee een slecht boek? Dat zou ik niet zeggen, ik heb het alsnog drie sterren gegeven. Het was een fijn boek om te lezen, het was goed geschreven en las vlot, zeker voor non-fictie. En het was inspirerend, na het lezen van een hoofdstuk wil je echt opspringen en zelf ook iets gaan doen. Dus dat vond ik erg goed, al was het jammer dat de insights niet echt insights waren, maar meer een kwestie van logisch nadenken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s