Home » Recensies: Series » Serierecensie: The good place

Serierecensie: The good place

Ted Danson, Kristen Bell, Marc Evan Jackson, William Jackson Harper, Manny Jacinto, Jameela Jamil, and D'Arcy Carden in The Good Place (2016)Creators: Michael Schur
Titel: 
The good place
Seizoen: 
4 seizoenen – 50 afleveringen
Genre: 
Comedy, drama
Jaar: 
2016 – 2020
Acteurs:
Kristen Bell, William Jackson Harper, Jameela Jamil, Ted Danson
♥♥♥♥

IMDB Samenvatting:
The Good Place is a town where those who have been good throughout their lives go once they have passed away. Michael (Danson) is the architect who oversees the town–and this is the first one he has been in charge of creating. Eleanor (Bell) arrives at the Good Place and realizes they have her name right, but everything else is wrong. She isn’t meant to be there at all. With the help of Chidi, her soul mate (Harper), Eleanor tries to right her wrongs, seeking to finally earn her spot in the Good Place.

Recensie:
Ik heb inmiddels alle vier de seizoenen achter elkaar gekeken, dus ik ga een complete serierecensie doen in plaats van alleen een recensie van seizoen één, maar ik zal geen spoilers geven.

Deze serie begon intrigerend, met Eleanor als hoofdpersoon die in ‘The good place’ beland maar er eigenlijk helemaal niet thuishoort. Dat is het plot van seizoen 1. Ik was best snel verkocht aan deze serie, maar vriendlief vond het helemaal niks, dus ben ik het in m’n eentje verder gaan kijken, en keek snel aflevering, na aflevering, na aflevering…

De serie heeft zijn upside downs, zo is het plot van seizoen twee echt heel, heel slecht, maar overall vind ik het wel een goede serie. Het zet je aan het denken over goed en slecht, over the afterlife, over filosofie, liefde en vriendschap. Ik vind het mooi dat een serie die op het eerste gezicht oppervlakkig lijkt, toch later wat meer diepgaande vragen kan oproepen.

Ik vond het einde van de serie ook heel sterk. Again, ik zal geen spoilers geven, maar de serie is mooi afgerond na vier seizoenen, en hoewel ik nog best wel meer had kunnen zien, vind ik het goed dat er eindelijk eens een serie is die afgelopen is wanneer het afgelopen is.

Zeker een bingewaardige toffe serie, die stiekem nog best wat diepgang heeft.

Advertentie

2 thoughts on “Serierecensie: The good place

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s