Home » Recensies: Boeken » Recensie: Tilly and the bookwanderers

Recensie: Tilly and the bookwanderers

32946432. sx318 Auteur: Anna James
Titel: Tilly and the bookwanderers
Serie: Pages & Co (deel 1)
Genre: Jeugd, boeken over boeken
Taal: Engels
Jaar: 2018
ISBN: 9780008229863
Aantal pagina’s: 400
Gelezen: Maart 2020
♥♥♥♥

Omslagtekst:
A magical adventure to delight the imagination. A curl-up-on-the-sofa debut from a uniquely talented author.

Eleven year-old Tilly has lived above her grandparents’ bookshop ever since her mother disappeared shortly after she was born. Like the rest of her family, Tilly loves nothing more than to escape into the pages of her favourite stories.

One day Tilly realises that classic children’s characters are appearing in the shop through the magic of `book wandering’ – crossing over from the page into real life.

With the help of Anne of Green Gables and Alice in Wonderland. Tilly is determined to solve the mystery of what happened to her mother all those years ago, so she bravely steps into the unknown, unsure of what adventure lies ahead and what dangers she may face.

Recensie:
Ik vond dit een schattig boek. Het is eigenlijk een jeugdboek (B-boek) en dat merk je wel aan hoe snel je door dit boek heen raast, de leeftijd van de hoofdpersoon en de hoeveelheid speaking names, zoals Mathilda Pages als de hoofdpersoon en ik-weet-haar-voornaam-niet-meer Whispers als bibliothecaris. Dat laatste vond ik wel een beetje irritant maar verder stoorde het me niet dat dit eigenlijk een jeugdboek is.

Het is een lief verhaal over een meisje dat van boeken houdt, voor lezers die net zo veel van boeken houden als de hoofdpersoon. Voor iedereen die droomt dat personages tot leven komen. Het plot was niet bijster origineel (ik geloof dat het voor 95% overeen komt met The book jumper), en dat was wel jammer, maar ik vond het toch een leuk boek om te lezen.

Het las fijn weg en ik ging er als een speer doorheen. Ik  ben de laatste tijd elke keer boeken aan het oppakken waar ik maar niet doorheen kom, dus ik vond het wel fijn om even iets luchtigers, simpelers te lezen waar ik zo in het verhaal gezogen werd dat ik het boek razendsnel uit had.

Dus mocht je een origineel boek zoeken, dan zou ik deze niet pakken, maar wel als je een fijn, luchtig boek zoekt. En ik denk dat het voor kinderen vanaf 10 jaar een erg tof boek is.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s