Home » Recensies: Boeken » Recensie: The love letters of Abelard and Lily

Recensie: The love letters of Abelard and Lily

33413929. sy475 Auteur: Laura Creedle
Titel: The love letters of Abelard and Lily
Genre: Young Adult contemporary
Taal: Engels
Jaar: 2017
ISBN: 9780544932050
Aantal pagina’s
: 339
Gelezen: Februari 2020
♥♥♥

Omslagtekst:
When Lily Michaels-Ryan ditches her ADHD meds and lands in detention with Abelard, who has Asperger’s, she’s intrigued—Abelard seems thirty seconds behind, while she feels thirty seconds ahead. It doesn’t hurt that he’s brilliant and beautiful.

When Abelard posts a quote from The Letters of Abelard and Heloise online, their mutual affinity for ancient love letters connects them. The two fall for each other. Hard. But is it enough to bridge their differences in person?

This hilarious, heartbreaking story of human connection between two neurodivergent teens creates characters that will stay with you long after you finish reading.

Recensie:
Ik vond het weer eens tijd voor een luisterboek voor in de auto, en dit leek me wel een lief, ongecompliceerd verhaal dat ik tijdens het rijden kon luisteren.

En daar had ik ook gelijk in. Het boek gaat over Lily met ADHD en Abelard met Asperger’s die een relatie krijgen door elkaar zinnen uit The love letters of Abelard and Heloise te sms’en. Het leek me soms een beetje vergezocht, twee tieners die elkaar zulke romantische liefdesbetuigingen sturen, maar goed.

Het is inderdaad een lief, ongecompliceerd verhaal. Het is ook niet heel erg spannend of bijster origineel, vandaar de drie sterren. Het is niet slecht, maar ook niet per se goed. Wat ik wel heel leuk vond is dat dit boek dus een ode is aan de klassieke tekst over Abelard en Heloise, een tekst die ik zelf niet kende, maar waar ik nu, door dit boek, wel een duidelijk beeld van heb. Het is leuk hoe young adult fictie op deze manier oude teksten nieuw leven inblaast.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s