Home » Recensies: Boeken » Recensie: The Night Circus

Recensie: The Night Circus

13611052Auteur: Erin Morgenstern
Titel: The Night Circus
Genre: Young Adult, Fantasy
Taal: Engels
Jaar: 2011
ISBN: 9780099554790
Aantal pagina’s: 502
Gelezen: Februari 2020
♥♥♥♥♥

Omslagtekst:
The circus arrives without warning. No announcements precede it. It is simply there, when yesterday it was not. Within the black-and-white striped canvas tents is an utterly unique experience full of breathtaking amazements. It is called Le Cirque des Rêves, and it is only open at night.

But behind the scenes, a fierce competition is underway: a duel between two young magicians, Celia and Marco, who have been trained since childhood expressly for this purpose by their mercurial instructors. Unbeknownst to them, this is a game in which only one can be left standing, and the circus is but the stage for a remarkable battle of imagination and will. Despite themselves, however, Celia and Marco tumble headfirst into love – a deep, magical love that makes the lights flicker and the room grow warm whenever they so much as brush hands.

True love or not, the game must play out, and the fates of everyone involved, from the cast of extraordinary circus per­formers to the patrons, hang in the balance, suspended as precariously as the daring acrobats overhead.

Written in rich, seductive prose, this spell-casting novel is a feast for the senses and the heart.

Recensie:
Who is late to the party? Me! Mag ik nog meedoen? Ik had al zoveel goede verhalen gehoord over The night circus maar het duurde een hele tijd tot ik zelf een exemplaar in mijn boekenkast had en nóg langer tot ik het eindelijk las. Waarom heb ik hier zo lang mee gewacht? Dit boek is best wel fantastisch!

Ik had eigenlijk niet echt een duidelijk beeld van waar dit boek over ging, behalve dan over een circus, maar vanaf het moment dat ik in het boek begon, was ik verkocht. Ik heb zelfs de proloog voorgelezen aan vriendlief, zo onder de indruk was ik van de schrijfstijl. De proloog en de andere hoofdstukken die in tweede persoon zijn geschreven, waarbij je als lezer het circus betreed, zijn magisch. Rijk met details en je kan de geluiden horen, de popcorn ruiken en de magie voelen op je huid. Het voelt alsof je er bent. Erin Morgenstern schrijft enorm beeldend, vol met details en als je begint in het boek is het alsof je een droomwereld in loopt. Eentje waar je niet meer uit weg wil.

Ik heb dit boek bijzonder langzaam geleden, puur en alleen omdat ik niet wilde dat het eindigde. Ken je dat? Een wereld in een boek die zo betoverend klinkt dat je er niet meer weg wilt. Als lezer krijg je echt het gevoel dat de bezoekers van het nachtcircus ook moeten ervaren.

Het verhaal zelf zit goed in elkaar. In het begin raakte ik in de war door verschillende verhaallijnen en personages met meerdere namen, maar wanneer je iedereen beter leert kennen, zit je echt in het verhaal. Ik vond het spannend, en hoewel ik sommige dingen wel zag aankomen, zaten er ook hele verrassende wendingen in.

Dit boek is echt een aanrader. Het is betoverend, het is origineel en het is zo’n boek dat je niet wil wegleggen, maar eigenlijk ook weer wel omdat je niet wil dat het voorbij is.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s