Home » Recensies: Boeken » Recensie: Het koninkrijk

Recensie: Het koninkrijk

45997497. sy475 Auteur: Jess Rothenberg
Titel:
Het koninkrijk
Genre: Young Adult Fantasy
Taal: Nederlands
Jaar
: 2019
Aantal pagina’s: 319
ISBN: 9789048843794
Gelezen: December 2019
♥♥♥

Omslagtekst: 
Welkom in het Koninkrijk… waar ‘Happily ever after’ niet alleen een belofte is, maar een wet.

Het Koninkrijk is een fantasy-pretpark waar gasten worden ondergedompeld in een wereld vol virtuele draken, gigantische kastelen en hightech wezens.

Ana is een van de zeven Fantasisten, wondermooie android-prinsessen die ontworpen zijn om dromen waar te maken. Dan ontmoet ze Owen, die in het park werkt, en Ana krijgt voor het eerst gevoelens die verder gaan dan haar programmering… Ze is verliefd.

Maar het sprookje verandert in een nachtmerrie als Ana beschuldigd wordt van de moord op Owen. Het is het begin van de rechtszaak van de eeuw. Door getuigenissen in de rechtbank, interviews en Ana’s herinneringen ontstaat een verhaal van liefde, leugens en wreedheid – en wat het écht betekent om mens te zijn.

Recensie:
De cover van dit boek is echt een plaatje, vinden jullie niet? Dat heeft er misschien wel iets mee te maken dat ik dit boek zo graag wilde lezen. Maar ook klinkt het een beetje als Disneyland meets Cinder en ik was wel geïntrigeerd door het verhaal.

Het boek leest vlot en is spannend. Het is niet echt heel verrassend allemaal, je krijgt geen verrassingen tijdens het lezen, maar je blijft wel doorgaan omdat het verhaal spannend is en je hoopt op meer diepgang.

Het verhaal stelt vragen over kunstmatige intelligentie en wat het betekent om mens te zijn. Je kan duidelijk zien dat de auteur probeert wat diepgang in het verhaal te brengen, maar het blijft allemaal wat aan de oppervlakte en zoals ik al zei, is het allemaal niet echt verrassend.

Ik vond de wereld wel heel erg interessant en ook de verhalen die onze hoofdpersoon te horen heeft gekregen over de wereld, en over hoe verschrikkelijk die is. Het pretpark moet een perfecte wereld zijn, een utopie, maar wederom geldt dat een man’s utopie een andermans dystopie is. Het kan nooit allemaal perfect zijn.

Ik heb wel genoten van dit boek, dat zeker, maar het zou allemaal wat meer hartjes verdienen als er wat meer diepgang in het verhaal zou zitten. De vragen zitten er wel in, maar ze worden te snel beantwoord waardoor je als lezer toch niet echt aan het denken gezet wordt, terwijl de opzet juist zo mooi was om dat wel te doen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s