Home » Recensies: Boeken » Recensie: Thornhill

Recensie: Thornhill

28107168. sx318 Auteur: Pam Smy
Titel: Thornhill
Genre: Graphil novel, jeugd, horror
Taal: Engels
Jaar: 2017
ISBN: 9781626726543
Aantal pagina’s:
539
Gelezen: november 2019
♥♥♥

Omslagtekst:
Parallel stories set in different times, one told in prose and one in pictures, converge as a Ella unravels the mystery of the girl next door.

1982: Mary is a lonely orphan at the Thornhill Institute for Children at the very moment that it’s shutting its doors. When her few friends are all adopted or re-homed and she is left to face a volatile bully alone, her revenge will have a lasting effect on the bully, on Mary, and on Thornhill itself.

2016: Ella has just moved to a new town where she knows no one. From her room on the top floor of her new home, she has a perfect view of the dilapidated, abandoned Thornhill Institute across the way, where she glimpses a girl in the window. Determined to befriend the girl, Ella resolves to unravel Thornhill’s shadowy past.

Told in alternating, interwoven plotlines—Mary’s through intimate diary entries and Ella’s in bold, striking art—Pam Smy’s Thornhill is a haunting exploration of human connection, and a suspense-filled story.

Recensie:
Ik had dit boek al een hele tijd op het oog. De cover zag er heel tof uit en hoewel ik geen idee had waar het boek over ging, viel het me elke keer op, tot ik het daadwerkelijk een keer mee naar huis nam om te gaan lezen. Het leek me een ideaal boek voor tijdens Halloween, omdat de cover zo donker en duister is. Ook de pagina’s zijn zwart en dat maakt het allemaal wel spannend.

Ik vond het verhaal zelf helaas wat tegenvallen. Er is niet heel veel tekst, het is een graphic novel waarbij meer pagina’s tekeningen bevatten dan geschreven tekst, en dat is ook echt waar het boek het van moet hebben. En toch vond ik het tegenvallen, want het verhaal is niet bijster origineel of spannend. Ik had het allemaal wat griezeliger verwacht.

De tekeningen vond ik wel mooi, en droegen veel bij aan het verhaal. Met alleen tekst was dit echt een heel saai, onduidelijk boek geweest, maar nu werd het wel een duidelijker, afgerond verhaal. De tekeningen zeiden veel (misschien zelfs iets te veel), en ze waren mooi, maar niet al te bijzonder.

Ik ben minder enthousiast over dit boek dan ik van te voren was. Het was een prima graphic novel, maar niet eentje die ik opnieuw zou lezen. Het was geen origineel of spannend verhaal.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s