Home » Recensies: Boeken » Recensie: Wanderlust

Recensie: Wanderlust

wanderlustAuteur: Anne de Buck
Titel: Wanderlust – Your urban travel style guide
Genre: Non-Fictie, reizen, fashion
Taal: Engels
Jaar: 2016
ISBN: 978909896810
Aantal pagina’s: 224
Gelezen: Augustus 2019
♥♥

Omslagtekst:
Reistips- & tricks van Nederlands grootste (urban) travel blogger!

Is reizen jouw grootste hobby? Ben je altijd op zoek naar de nieuwste hotspots? En ben jij een echte city girl? Dan is dit boek jou op het lijf geschreven.

Wanderlust is dé travel style guide voor iedereen die van reizen houdt. Anne de Buck is professioneel travelblogger en wordt bijna iedere week wakker in een andere stad. Als founder van Nederlands grootste urban travel en lifestyle blog Yourlittleblackbook.me reist ze de hele wereld over op zoek naar de leukste hotspots. Van de beste restaurants in New York tot bijzondere concept stores in Berlijn.

In Wanderlust komen reizen, lifestyle en food samen. Een persoonlijk boek waarin Anne je een kijkje in haar keuken geeft en jou leert hoe jij net als zij overal ter wereld de leukste wijken en adressen kunt ontdekken. Ook als je er nog nooit eerder bent geweest! In deze gids vind je honderden reistips en tricks om de wereld rond te reizen in stijl. Na het lezen van dit boek wordt reizen alleen maar leuker. Anne inspireert je met deze travel style guide om het meeste uit je reizen te halen en jouw reisdromen waar te maken. Bon voyage

Recensie
Ik hou echt van reisboeken, zoals jullie ondertussen wel weten. Ik dacht dat dit boek een beetje zou zijn zoals World of Wanderlust, waar ik erg van heb genoten, dus ik reserveerde het boek bij de bieb en las het afgelopen week.

De focus op dit boek ligt niet zo zeer op reizen maar meer hoe je er overal instagramwaardig uit kan zien. Het boek focust op de elementen die voor mij juist veel minder van belang zijn bij het reizen. Als je aan de auteur van dit boek vraagt wat de perfecte outfit is om in te vliegen, dan is dat een outfit waarin je er supergoed uitziet voor het geval je geupgrade wordt naar first class en je daar Doutzen Kroes tegenkomt (want dat gebeurt zó vaak…) als je het aan mij vraagt zou ik zeggen, iets warms en comfortabels. En ik zou echt niet naar een stedentrip van 5 dagen 3 jassen en 4 paar schoenen mee nemen. Of mijn tanden poetsen in het vliegtuig. Of hoge hakken mee nemen op vakantie…

Het boek gaat over fashion en glamour en natuurlijk, ik wil er ook graag leuk uitzien op vakantie. Maar het reizen is bij mij het belangrijkste, niet of ik wel de laatste mode draag.

Ik vind het interessant te zien hoe verschillende bloggers verschillende benaderingen hebben wat betreft reizen, maar dit boek was duidelijk niet mijn benadering… Anne de Buck schrijft leuk en ik kan me voorstellen dat haar blog het goed doet. Maar mijn ding is het niet, helaas.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s