Home » Recensies: Boeken » Recensie: If cats disappeared from the world

Recensie: If cats disappeared from the world

40740914. sy475 Auteur: Genki Kawamura
Titel: If cats disappeared from the world
Genre: Literatuur, fictie
Taal: Engels
Jaar: 2012
ISBN: 9781509889174
Aantal pagina’s: 208
Gelezen: Augustus 2019
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Our narrator’s days are numbered. Estranged from his family, living alone with only his cat Cabbage for company, he was unprepared for the doctor’s diagnosis that he has only months to live. But before he can set about tackling his bucket list, the Devil appears with a special offer: in exchange for making one thing in the world disappear, he can have one extra day of life. And so begins a very bizarre week . . .

Because how do you decide what makes life worth living? How do you separate out what you can do without from what you hold dear? In dealing with the Devil our narrator will take himself – and his beloved cat – to the brink. Genki Kawamura’s If Cats Disappeared from the World is a story of loss and reconciliation, of one man’s journey to discover what really matters in modern life.

This beautiful tale is translated from the Japanese by Eric Selland, who also translated The Guest Cat by Takashi Hiraide. Fans of The Guest Cat and The Travelling Cat Chronicles will also surely love If Cats Disappeared from the World.


Recensie:
Ik vond dit een mooi boek. Onze hoofdpersoon heeft nog maar kort te leven. Hij sluit een deal met de duivel; die laat iedere dag iets verdwijnen in ruil voor een dag langer leven voor onze hoofdpersoon. Het boek stelt de vraag wat er nu echt belangrijk is in het leven, en op welke manier. In principe hebben mensen genoeg aan eten, drinken en een dak boven hun hoofd. Er zijn echter zo veel dingen bijgekomen om onze levens op te leuken of uit te breiden. Kunnen we zonder en wat zegt dat dan over ons?

Het is een boek dat je aan het denken zet en je nog laat filosoferen over wat nu wel of niet van belang is. Daarnaast is het ook een erg mooi verhaal over een man die in het reine moet komen met zijn naderende dood en langzaam van iedereen afscheid neemt. Hij denkt na over zijn eigen leven en wat er voor hem belangrijk was, en wie.

Wat ik wel opvallend vond is dat er telkens dingen verdwijnen die voor vrienden of familieleden van de hoofdpersoon belangrijk zijn, maar dat hij daar niet bij stilstaat. Hij denkt wel na over de algemene mensheid, en over zichzelf, maar niet wat de gevolgen het voor de personen in zijn directe omgeving zullen zijn.

Ik geef dit boek vier sterren. Ik vond het erg mooi en inspirerend en het zet zeker aan tot nadenken en discussie.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s