Home » Recensies: Boeken » Recensie: Pan’s Labyrinth

Recensie: Pan’s Labyrinth

42117981

Auteur: Cornelia Funke
Titel: Pan’s Labyrinth
Genre: Fantasy, Sprookje, historische fictie, YA
Taal: Engels
Jaar 2019
ISBN: 978006414465
Aantal pagina’s: 256
Gelezen: Augustus 2019
♥♥♥♥

Ik heb dit boek gelezen als onderdeel van de Hebban Leesclub!

Omslagtekst:
Fans of dark fairy-tales like The Hazel Wood and The Cruel Prince will relish this atmospheric and absorbing book based on Guillermo del Toro’s critically acclaimed movie.

Oscar winning writer-director Guillermo del Toro and New York Times bestselling author Cornelia Funke have come together to transform del Toro’s hit movie Pan’s Labyrinth into an epic and dark fantasy novel for readers of all ages, complete with haunting illustrations and enchanting short stories that flesh out the folklore of this fascinating world.

This spellbinding tale takes readers to a sinister, magical, and war-torn world filled with richly drawn characters like trickster fauns, murderous soldiers, child-eating monsters, courageous rebels, and a long-lost princess hoping to be reunited with her family.

A brilliant collaboration between masterful storytellers that’s not to be missed.

Recensie
Vanaf het eerste moment dat ik dit boek in mijn handen hield, was ik er al dol op. De kaft met zijn mysterieuze wezens in een heldere blauwe kleur geeft een gevoel van duisternis aan de ene kant, maar sprookjesachtig aan de andere. En dat past precies bij het verhaal.

De eerste pagina intrigeert je gelijk en wanneer je begint met lezen, kun je het boek eigenlijk niet meer wegleggen. Veel sprookjes en sprookjeselementen passeren de revue, terwijl het boek toch een geheel eigen verhaal vertelt. Ik heb de film niet gezien en daarom was het gehele verhaal voor mij een verrassing. Het boek is opgedeeld in een hoofdverhaallijn en korte sprookjes. In de hoofdverhaallijn speelt Ofelia de hoofdrol als ze met haar hoogzwangere moeder intrekt bij ‘haar nieuwe vader’. Ze ontmoet de Faun en vanaf dat moment wordt haar leven een sprookje, met opdrachten die ze moet uitvoeren, mystieke wezens die ze ontmoet en magische voorwerpen die haar kunnen helpen. De vraag is of het een goed of een duister sprookje betreft.
Naast de verhaallijn van Ofelia wordt het verhaal af en toe onderbroken door kleine sprookjes die ons meer vertellen over de personages die we in het hoofdverhaal tegenkomen. Deze sprookjes zorgen ervoor dat het boek nóg spannender wordt, omdat het vertraagd. Maar ze vertragen niet alleen, ze verwonderen ook, zetten je aan het denken en bovenal dompen je onder in een sprookjeswereld waar ik niet genoeg van kan krijgen.

Ik heb echt genoten van dit boek. De sprookjeselementen waren fantasierijk en origineel, het verhaal zelf was spannend tot aan de laatste pagina.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s