Home » Recensies: Boeken » Zomertip: I see London, I see France

Zomertip: I see London, I see France

I See London, I See France (I See London, I See France, #1) Auteur: Sarah Mlynowski
Titel: I see London, I see France
Genre: YA, contemporary
Taal: Engels
Jaar: 2017
ISBN: 9780062397072
Aantal pagina’s: 378
Gelezen: Juli 2019
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Nineteen-year-old Sydney has the perfect summer mapped out. She’s spending the next four and half weeks traveling through Europe with her childhood best friend, Leela. Their plans include Eiffel-Tower selfies, eating cocco gelato, and making out with très hot strangers. Her plans do not include Leela’s cheating ex-boyfriend showing up on the flight to London, falling for the cheating ex-boyfriend’s très hot friend, monitoring her mother’s spiraling mental health via texts, or feeling like the rope in a friendship tug-of-war.

As Sydney zigzags through Amsterdam, Switzerland, Italy, and France, she must learn when to hold on, when to keep moving, and when to jump into the Riviera…wearing only her polka-dot underpants.

Recensie:
Dit boek stond al zó lang op mijn leeslijstje. Ik ben fan van Sarah Mlynowski, en dit boek heeft zo’n toffe cover en onderwerp dat ik het niet kon laten om hem te kopen. Maarja het is echt een zomerboek dus ik moest wachten tot het weer meezat om hem te gaan lezen. Hallo Hittegolf! Eindelijk tijd voor dit boek!

Ik vond deze echt tof. Sydney is een leuk personage met wie je je gemakkelijk kan identificeren. Het is heerlijk om te lezen hoe ze van stad naar stad reizen en als lezer reis je met ze mee. Ik kreeg echt veel zin om in de trein te stappen, op zoek naar alle mooie locaties waar zij ook naartoe gaan.

Enige minpuntje vond ik de representatie van Amsterdam. Het zal ook eens niet. Het is zo jammer dat mensen zo’n slecht beeld hebben van ons kikkerlandje. Hoewel de hoofdpersonen ook naar het Anne Frank Huis gingen, stond Amsterdam vooral in het teken van wiet en seks.

Anyway, dat is eigenlijk het enige dat ik minder vond aan dit boek. Verder heb ik er echt van genoten. Een heerlijk boek over reizen met een sympathiek hoofdpersonage. Het is geen al te hoogstaand literair werk, maar eerder een fijne chicklit om mee te nemen in je koffer als je gaat interrailen, op vakantie gaat, of om lekker in je tuin in het zonnetje te lezen. Aanrader!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s