Home » Recensies: Theater en film » Filmrecensie: Yesterday

Filmrecensie: Yesterday

Himesh Patel and Lily James in Yesterday (2019)Director: Danny Boyle
Titel: Yesterday
Genre: Comedy, muziek
Duur: 1h 56 min
Release datum: 27 juni 2019
Acteurs: Himesh Patel, Lily James, Sophia Di Martino, Ed Sheeran
Gezien: Juli 2019
♥♥♥♥

Samenvatting (IMDB) :
A struggling musician realizes he’s the only person on Earth who can remember The Beatles after waking up in an alternate timeline where they never existed.

Recensie:
Toen ik de trailer van deze film in de bioscoop zag, leek hij me al erg leuk en toen mijn collega’s er enthousiast over vertelden nadat zij hem hadden gezien, wilde ik er ook graag heen. Een erg leuke, muzikale film die me liet herinneren dat ik toch echt even een plaat van The Beatles moet gaan kopen…

Jack Malik is muzikant maar zijn carrière verloopt stroef. Wanneer er een wereldwijde blackout plaatsvindt en hij aangereden wordt door een bus, blijkt dat hij de enige is die zich de Beatles kan herinneren. Hij besluit de nummers uit te brengen als zijn eigen.

Ik vond het een toffe film. Ik ken de muziek van de Beatles niet heel erg goed (slechts enkele nummers, ja ik weet het) maar dat maakte voor de film niet heel erg uit. Ik heb er alsnog erg van genoten.

De film was goed geacteerd. Jack en zijn manager Ellie komen overtuigend en sympathiek over. Ook vond ik het heel erg leuk dat Ed Sheeran een redelijk grote rol had, als zichzelf.

Ik vond het leuk dat het een film was over de muziek van de Beatles maar dat het geen biografie/documentaire was, maar een toffe speelfilm.

Goede film, goede muziek, leuke acteurs. Aanrader!

Advertentie

2 thoughts on “Filmrecensie: Yesterday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s