Home » Recensies: Boeken » Recensie: The silent patient

Recensie: The silent patient

The Silent PatientAuteur: Alex Michaelides
Titel: The silent patient
Genre: Thriller, mystery
Taal: Engels
Jaar: 2019
ISBN: 9781250301697
Aantal pagina’s: 323
Gelezen: Juni 2019
♥♥♥♥♥

Omslagtekst:
Alicia Berenson’s life is seemingly perfect. A famous painter married to an in-demand fashion photographer, she lives in a grand house with big windows overlooking a park in one of London’s most desirable areas. One evening her husband Gabriel returns home late from a fashion shoot, and Alicia shoots him five times in the face, and then never speaks another word.

Alicia’s refusal to talk, or give any kind of explanation, turns a domestic tragedy into something far grander, a mystery that captures the public imagination and casts Alicia into notoriety. The price of her art skyrockets, and she, the silent patient, is hidden away from the tabloids and spotlight at the Grove, a secure forensic unit in North London.

Theo Faber is a criminal psychotherapist who has waited a long time for the opportunity to work with Alicia. His determination to get her to talk and unravel the mystery of why she shot her husband takes him down a twisting path into his own motivations—a search for the truth that threatens to consume him…. 

Recensie:
Ik las een recensie van dit boek op Romi’s blog en zij was zo positief dat ik hem ook wilde lezen. Normaal ben ik niet zo van de thrillers, al vond ik Gone Girl ook wel echt heel goed. In ieder geval, vanaf het moment dat ik erin begon te lezen, wilde ik hem eigenlijk niet meer wegleggen.

The silent patient is razend spannend. Vanaf pagina één zit je in het verhaal en leef je mee met zowel Alicia als Theo. Het verhaal is intrigerend en als lezer moet je gewoon te weten komen wat er aan de hand is, wat er is gebeurd. Je wordt telkens op het verkeerde spoor gezet en je weet dát er iemand liegt, maar je weet niet wie, of op welke manier.

Zowel Alicia als Theo zijn interessante personages. Ze zijn goed uitgewerkt en komen echt tot leven vanaf het papier.

De ontknoping is heel sterk. Ik zag deze niet aankomen. Daar hou ik altijd wel van, als een boek je compleet de andere kant op stuurt dan waar het uiteindelijk op uitkomt.

Dit boek is echt een aanrader. Ik heb het zo snel ik kon uitgelezen, ik kon er namelijk niet mee stoppen. Een boek wat je vanaf het begin tot het einde bezighoudt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s