Home » Recensies: Theater en film » Filmrecensie: Tolkien

Filmrecensie: Tolkien

Nicholas Hoult and Lily Collins in Tolkien (2019)Director: Dome Karukoski
Titel:
 Tolkien
Genre: 
Biografie, drama, oorlog
Duur: 1h 52 min
Release datum: 
6 juni 2019
Acteurs: 
Nicholas Hoult, Lilly Collins, Colm Meaney e.a.
Gezien:
Juni 2019
♥♥♥

Samenvatting:
Tolkien explores the formative years of the orphaned author as he finds friendship, love and artistic inspiration among a group of fellow outcasts at school. This takes him into the outbreak of World War I, which threatens to tear the “fellowship” apart. All of these experiences would inspire Tolkien to write his famous Middle-Earth novels.

Recensie:
Ik zag op de app van de bioscoop dat deze film uitkwam en wist dat vriendlief hem gelijk wilde zien. Hij is erg groot fan van Tolkien en zelf heb ik ook wel genoten van de Lord of the Rings films en deze biografie van de auteur leek me dan ook wel interessant. Plus het is weer een goede reden om nacho’s te gaan eten. Hij draait niet op veel plaatsen en waarschijnlijk ook niet erg lang, dus we zijn gelijk in de eerste week gegaan.

Ik vond de film wel oké. Het vertelt het leven van Tolkien en de inspiraties waardoor hij op het idee kwam voor zijn bekende boeken. Hier wil ik wel een kleine aantekening bij maken, volgens Tolkien zelf is hij niet beïnvloed door zijn ervaringen in de eerste wereldoorlog bij het schrijven.

Ik vond zelf dat de oorlog wel een erg groot deel uitmaakte van de film en dat vond ik jammer. Natuurlijk heeft het een grote rol gespeeld in zijn leven, en ik weet ook niet hoe ze dit anders hadden kunnen verfilmen, maar ik had vaak meer het gevoel dat ik naar een oorlogsfilm aan het kijken was in plaats van een biografie van een auteur. En ik hou niet van oorlogsfilms, dus dat vond ik jammer.

Verder deed het verhaal me een beetje denken aan Finding Neverland, waarin het leven van J.M. Barrie centraal staat. Die vond ik echter nog net iets leuker.

Kortom, ik vond het een prima film, maar ik denk niet dat het iets is was ik nog een keer zou willen zien.

Advertentie

One thought on “Filmrecensie: Tolkien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s