Home » Recensies: Boeken » Recensie: Buffy The Vampire Slayer, Vol. 1: High School is Hell

Recensie: Buffy The Vampire Slayer, Vol. 1: High School is Hell

42201547Auteur: Joss Whedon
Titel: Buffy the vampire slayer
Genre: Young Adult comic
Taal: Engels
Jaar: 2019
ISBN: 9781684153572
Aantal pagina’s:
128
Gelezen: Juni 2019
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Go back to the beginning as the critically acclaimed pop culture phenomenon Buffy The Vampire Slayer is reimagined under the guidance of series creator Joss Whedon!

This is the Buffy Summers you know, who wants what every average teenager wants: friends at her new school, decent grades, and to escape her imposed destiny as the next in a long line of vampire slayers tasked with defeating the forces of evil…only this time around, her world looks a lot more like the one outside your window.

Recensie:
Waar is deel twee, ik moet weten hoe dit verder gaat, grr argh!

Nee, geen goede manier om een recensie te beginnen. Well, jammer, want ik laat hem gewoon staan. Ik kwam deze comic al een paar keer tegen op Instagram en ik werd nieuwsgieriger en nieuwsgieriger tot ik het niet meer aan kon en hem preorderde bij Bol. Hij kwam twee weken te vroeg, maar je hoort mij niet klagen. Ik heb hier echt van genoten.

Ik lees eigenlijk nooit comics, niet meer dan de dagelijkse Dating for Geeks op facebook (tbh, dat is echt 90% van de reden dat ik nog steeds facebook heb…). Ik heb een stapel Death Note thuis liggen omdat ik een tijdje fan was van manga, maar eigenlijk ook alleen maar omdat mijn vrienden dat leuk vonden.

Ik mag dan niet van comics houden, ik hou wél van Buffy. En de tekenstijl van deze strips is zo ontzettend goed gedaan dat ik ze gewoon moest hebben.

Deze comic brengt ons terug naar Sunnydale, naar de bekende personages. Buffy, Xander, Willow, Spike (yay!), Giles, Cordelia, Drusilla en Anya. Maar de context is anders, want hun wereld lijkt veel meer op die van ons. Daarnaast is het een nieuw verhaal, wat ontzettend leuk is, omdat je na de cliffhanger dus niet weet wat er gaat gebeuren. En we maar moeten wachten op deel twee om te zien hoe het verder gaat.

De tekeningen zijn echt goed. Je herkent de oude personages (met uitzondering van Drusilla, haar herkende ik in het begin niet) waardoor je gelijk in het verhaal zit en het ook echt voelt als Buffy, en geen goedkope rip-off.

Het verhaal gaat wel snel en de personages worden niet echt geïntroduceerd, dus ik denk dat als je Buffy niet gezien hebt, dat je de comic misschien minder goed kan volgen.

Ik heb er in ieder geval van genoten. Het was heel leuk om weer terug te zijn bij de bekende personages en ik kan niet wachten tot het volgende deel! Eens zien wat Joss Whedon nog meer voor ons in petto heeft…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s