Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

DSC04418Na deze post ga ik eens kijken of ik het recenseren weer eens kan oppakken. Maar voordat ik dat doe, is het tijd om jullie eerst weer een stapel prachtige nieuwe boeken te laten. Ik heb me mogelijk weer een klein beetje laten gaan… Er waren veel acties en die waren best wel onweerstaanbaar, dus ik heb een toffe stapel nieuwe boeken. Tijd voor een showcase!

DSC06910De volgorde van deze boeken is redelijk willekeurig, al heb ik wel geprobeerd de grotere boeken onderop te leggen, omdat ik bang was dat de stapel anders om zou vallen, want hij is nogal flink, zoals jullie kunnen zien…

Ik heb nu enkele weken een abonnement op het reistijdschrift Columbus. Als abonnee krijg je korting op veel van hun reisboeken. Zo was er laatst een actie waarbij je een aantal boekenpakketten kon kopen voor de helft van de prijs. Ik zat al een tijdje naar deze boeken te kijken, dus dit was het perfecte moment om ze te kopen. Ik kocht, in een bundel 50 ultieme droomreizen, 50 nieuwe inspirerende reizen en 50 mooiste avontuurlijke reizenDus ik heb weer een hele verzameling nieuwe tips om goed op reis te gaan! Daarnaast bestelde ik ook gelijk de wildlife planner waarin de beste tips staan om met wilde dieren in aanraking te komen. Waar je het best kan zwemmen met dolfijnen, bijvoorbeeld, iets wat al ik weet niet hoe lang een droom van me is…

Om maar in het thema reizen te blijven, heb ik ook een reisgids gekocht van Kaapstad. Hoewel ik nu nog druk bezig ben met het plannen van onze reis naar Sevilla in September, willen we begin volgend jaar naar Kaapstad afreizen. Dat is mijn eerste keer naar een ander continent en ik ben zowel super enthousiast als lichtelijk angstig. Tijd om ons goed te voorbereiden, en vandaar deze reisgids. Dat was overigens nog een heel gedoe. Ik dacht slim te zijn en hem bij een externe verkoper van Bol te kopen, maar dat bleek een oude editie te zijn (zonder dat dit erbij stond). Heel gedoe, maar uiteindelijk kunnen terugsturen en via Bol zelf de goede editie aangeschaft.

Afgelopen week gingen we een dagje naar Amsterdam. We wilden naar het Rijksmuseum (waar ik ook een museumgids kocht die je op de foto kunt zien) en het Moco museu. En een tripje naar Amsterdam is niet compleet zonder een bezoekje aan de Waterstones! Ik kocht via de heerlijke ‘buy one, get one half price’ de boeken If cats disappearded from the world van Genki Kawamura en Anne of Green Gables van L.M. Montgomery. Ook het boek Who runs the world  van Virginia Bergin kon ik niet laten liggen.

Verder zijn de Spannende Boeken weken begonnen en moest ik het boekenweekgeschenk hebben. Hoewel ik nog nooit iets van Thomas Olde Heuvelt heb gelezen (shame on me, I know…) ben ik wel al een hele tijd nieuwsgierig naar zijn schrijfstijl. Mijn plan was om Hex te kopen en daar het geschenk bij te krijgen, maar om de een of andere bizarre reden vond LS Amsterdam het niet nodig het boek bij te drukken voordat deze weken begonnen, dus was het overal uitverkocht. Sterker nog, niet eens meer vindbaar op de website van de uitgever (dat is dan weer shame on hem!). Dus, ik moest een ander boek kopen. Dat was nog een hele zoektocht, want ik hou eigenlijk helemaal niet van thrillers en ook niet van Nederlandse boeken. De enige Nederlandse boeken die ik lees zijn jeugdboeken of boeken die ik via de bieb leen omdat ze daar de Engelse niet hadden. Goed, dus Goodreads 400x afgespeurd in mijn tbr lijst, of er iets Nederlands tussen zat, en toen kwam ik Het parfum van Patrick Süskind tegen. Oorspronkelijk een Duitse (wat ik niet kan lezen) en een klassieker die sinds jaar en dag op mijn lijstje staat (wat mogelijk iets te maken heeft met het feit dat ik de dvd wél heb, waar Alan Rickman in voorkomt, maar dat ik altijd eerst het boek wil lezen). Dus, die bestelde ik en ik kreeg het geschenk erbij. Hoezee!

Tegelijkertijd met die twee boeken kwam ook mijn langverwachte Buffy the vampire slayer, volume one: highschool is hell binnen. Die zou eigenlijk pas later verschijnen, maar ik heb hem nu al. Yay! En wat is-ie leuk!

Het laatste boek dat ik kocht is een gevalletje ik-kwam-hem-op-werk-tegen-en-moest-hem-zelf-hebben, wat eigenlijk te vaak voorkomt. Rebelse katten van Kimberlie Hamilton is een boek over katten uit de geschiedenis. Do I need to say more?

Ten slotte leende ik ook twee boeken bij de bieb, omdat ik al veel te veel gekocht had en de bieb ook best wel een goede manier is om aan boeken te komen. Ik leende We are okay van Nina Lacour en De jongen met twee namen van Maggie Harcourt.

Zo, een flinke stapel. Ik denk dat ik me de komende weken eens moet inhouden en wat meer moet lezen in plaats van kopen. Al blijf ik overal zoveel toffe boeken tegenkomen dat het moeilijk is de verleiding te weerstaan!

Hebben jullie nog leuke boeken gekocht de afgelopen weken?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s