Home » Persoonlijk » Showcase

Showcase

IMG_5746
Hoi! Ik ben eventjes weg geweest. Er zijn wat dingen gebeurd waardoor ik even een stap terug moest doen. Ik had wat tijd nodig voor mezelf en tijd om tot rust te komen en kwam tot de ontdekking dat ik mezelf allerlei verplichtingen opleg, waardoor ik minder plezier heb in de dingen die ik normaal zo leuk vind om te doen. Boeken lezen moet voor de Goodreads challenge, als ik iets uit heb moet ik het recenseren en dat geldt ook voor films en series, alle boeken die ik koop noem ik in een showcase… Zonder dat ik het wist, heb ik van alles wat ik leuk vind een verplichting gemaakt en ik had echt even geen zin meer in alles wat moest. Lezen stond op een laag pitje en in bloggen had ik echt geen zin. Ik had meer behoefte om te posten op mijn nieuwe reisblog en dat heb ik dan ook wel gedaan.

Nu is het even geleden, heb ik een gigantische stapel boeken die ik jullie nog niet heb laten zien en heb ik zin om weer wat te schrijven. Onder andere dit. Want vaak lijkt het op social media en blogs dat alles bij iedereen altijd tiptop in orde is en dat ze een perfect leven leiden. Dat is natuurlijk onzin. Het kan nooit altijd helemaal perfect gaan, was het maar waar! Ik vind dat we ook af en toe onze zwaktes mogen tonen.

Ga ik nu weer super veel blogs schrijven? Waarschijnlijk niet. Ik heb geen zin meer in al die verplichtingen. Het moet wel leuk blijven. Dus ik zal posten als ik daar zin in heb. En vandaag is het geen zondag maar heb ik wel zin om jullie een stapel mooie nieuwe boeken te laten zien. Tijd voor een showcase!

naamloostiekem zijn er alweer behoorlijk wat boeken bijgekomen sinds het maken van deze foto, maar who cares. Ik vond het weer eens tijd voor een bestelling bij The Book Depository en ik kocht Pages & Co Tilly and the Bookwanderers van Anna James. Een jeugdboek over een meisje dat in een boekhandel woont en die haar favoriete personages (Anne (Anne & the Green Gables) en Alice) tot leven ziet komen. Ik was het boek al meerdere keren tegen gekomen op werk en wilde het heel graag lezen, maar dan in het Engels. Ook kocht ik I see London, I see France van Sarah Mlynowski. Mlynowski is zo lang mijn favoriete auteur geweest (voor ik Patrick Ness ontdekte, hehe) en ik was echt fan van haar Beha’s en bezemstelen serie. Dit boek was ik ook al meerdere keren tegenkomen en nu vond ik het eindelijk eens tijd om hem aan te schaffen. Dat geldt ook voor Night Circus van Erin Morgenstern. Deze staat al zo lang op mijn wishlist dat ik blij ben dat hij nu ook in mijn boekenkast staat.

Bij de bibliotheek leende ik Marietje Appelgat en haar vieze vrienden van Lydia Rood. Ik herinner me dat ik dit boek op de basisschool heb gelezen en er een werkstuk over heb gemaakt. Ik vond het een heel tof boek, maar ik was hem eigenlijk een beetje vergeten. Het enige wat ik me nog herinner is een badkuip vol bladeren. Tot ik naar een congres van Lezen Centraal ging en daar Geertje Aalders hoorde spreken. Dit was een van haar favoriete boeken en toen ze het noemde, ging er bij mij een lampje branden. Gelukkig hadden we het boek nog in de bieb (het is best een oudje) en ik heb hem gelijk gereserveerd.

Inmiddels alweer een maand geleden, was het tijd voor Elfia. Ditmaal verkleed in steampunk outfit, ging ik wederom de boekenkramen langs. En, perfecte timing, het derde boek van De Nachtuilen was net verschenen. Ik liet Het hart van de Tijger signeren door Jeroen van Unen zoals ik ook deel één en twee door hem heb laten signeren. Nu alleen nog lezen, en dan wachten op de volgende!

Op het congres van Lezen Centraal waren ook Hans en Monique Hagen, kinderboekenambassadeux, tot zij het stokje overdroegen aan Manon Sikkel. Het afgelopen jaar hebben zij, ik geloof iedere zondag, een gedicht gepubliceerd gekregen in de krant om poëzie wat meer onder de aandacht te brengen. Al de gedichten die zij uitgekozen hebben, zijn gebundeld in Poëzie Hardop, en deze bundel kregen we als bezoeker van het congres!

Begin deze maand gingen we op vakantie (drie daagjes) naar Keulen en de Eifel. Nu die vakantie erop zit, mag ik gaan kijken naar de volgende. En dat wordt Sevilla! Ik ben alweer druk aan het plannen, en bij plannen hoort een stedengidsje, dus ik kocht het Time to Momo Sevilla en ik ben vergeten hem op de foto te zetten daarbij kreeg ik ook nog het boekje Time to momo dichtbij over dingen om te doen in steden dichterbij, zoals Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen.

Het begint een flinke blogpost te worden, maar we zijn er bijna! Ik kwam op werk bij het aanschaffen van boeken voor in de bibliotheek een nieuwe uitgave van De wilde heks van Lene Kaaberbol tegen. Wow, wat een prachtige cover heeft die! Hebben jullie hem al gezien? Ik zal er nog wel een instagram post aan wijden. Maar ik vond die cover in ieder geval zó mooi dat ik het boek móest hebben.

Ten slotte, kwam er nog een nieuwe Columbus binnen, waar ik sinds kort een abonnement op heb. Aangezien ik de laatste tijd meer tijdschriften dan boeken aan het lezen ben, vond ik dat deze hier ook geshowd moest worden.

Pfoe. Dat was het. Voor nu. Stiekem heb ik sinds deze foto nog even tellen 6 nieuwe boeken in huis gehaald én ik ga van de week nog naar de Waterstones, dus wellicht laat een nieuwe showcase niet lang op zich wachten. Maar alleen als ik er zin in heb 😉

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s